Serrano sonkás szendvics

serrano sonkás szendvics

A Serrano sonkás szendvics egy jellegzetes spanyol étel, amivel gyakran találkozhatunk Spanyolországban. A különlegessége, hogy a spanyolok nem vajjal szokták megkenni a kenyeret, hanem paradicsommal és olívaolajjal.

Serrano sonkás szendvics hozzávalók:

1/2 bagett

2 szelet Serrano sonka

1 db paradicsom

olívaolaj

Serrano sonkás szendvics recept:

1.Vágd félbe a paradicsomot, és egy nagylyukú reszerelőn reszeld le. A paradicsom héja a végén a kezdben fog maradni, azt nem kell lereszelni. Az így kapott paradicsompürét sózd meg, és keverd össze egy kanállal.

 

2. Vágd félbe a bagettet, és kend meg a paradicsomürével, majd locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.

3. Már csak egy lépés van hátra,  helyezd el a sonka szeleteket a szendvicsben. És már fogyaszthatod is!

serrano sonkás szendvics

Frissen az igazi, mert ha sokat vársz a fogyasztásáig akkor a paradicsom eláztathatja a bagettet.

Az alábbi videón is meg tudod nézni a Serrano sonkás szendvics elkészítését.

 

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Íratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
Email*
Név*
Összegzés
recipe image
Recept neve
Serrano sonkás szendvics recept
Közzétéve
Előkészítési idő
Teljes elkészítési idő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.