A Serrano sonkás szendvics egy jellegzetes spanyol étel, amivel gyakran találkozhatunk Spanyolországban. A különlegessége, hogy a spanyolok nem vajjal szokták megkenni a kenyeret, hanem paradicsommal és olívaolajjal.
Serrano sonkás szendvics hozzávalók:
1/2 bagett
2 szelet Serrano sonka
1 db paradicsom
olívaolaj
só
Serrano sonkás szendvics recept:
1.Vágd félbe a paradicsomot, és egy nagylyukú reszerelőn reszeld le. A paradicsom héja a végén a kezdben fog maradni, azt nem kell lereszelni. Az így kapott paradicsompürét sózd meg, és keverd össze egy kanállal.
2. Vágd félbe a bagettet, és kend meg a paradicsomürével, majd locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.
3. Már csak egy lépés van hátra, helyezd el a sonka szeleteket a szendvicsben. És már fogyaszthatod is!
Frissen az igazi, mert ha sokat vársz a fogyasztásáig akkor a paradicsom eláztathatja a bagettet.
Az alábbi videón is meg tudod nézni a Serrano sonkás szendvics elkészítését.