Siempre Flamenco Tábor Leányfalu – júl. 4-7.

siempre flamenco tábor 2024

A SIEMPRE FLAMENCO nyári kurzussal az idén kiköltözünk a fővárosból a csodálatos Duna-kanyarba, a Leányfalu Faluházba, a vízpart szomszédságába. Ami még nagyszerűbb fejlemény, hogy körünkben üdvözölhetjük majd JÚLIA GIMENO flamenco táncost, aki túl azon, hogy Madrid és Valencia neves tablaoinak és két világszínvonalú flamenco táncszínháznak is állandó táncosa, rendkívül tapasztalt táncpedagógus, csodálatos személyiség, aki körül igazán izzik a levegő táncolás közben.

Időpont

2024. július 4-5-6-7.

Helyszín:

Leányfalu Faluház

Órarend:

Július 4. 14.00 órától – 3 x 90 perces órák
Többi nap: 10.00 órától 3 x 120 perces órák szünetekkel

Tanárok:

  • Júlia Gimeno (Madrid),
  • Keck Mária (Ljubljana),
  • Böröcz Petra (Budapest)

Az órákat Girán Péter és Keck Mária kísérik élő zenével.

Minden csoportnak minden nap mindegyik tanárral lesz egy 90/120 perces órája. A csoportok egy témával foglalkoznak a négy nap alatt, amelynek különféle részleteit, nézőpontjait fogják tanulni, gyakorolni, megismerni a három foglalkozáson. Lesz tánctechnika, kopogás, koordináció, compás/ritmusérzék fejlesztése, tapskíséret gyakorlása, a tánc szerkezetének, a tánc és a zene összefüggéseinek értelmezése, koreográfia, csoportos, páros és egyéni táncgyakorlatok.

Témák:

  • Középhaladó 1 (legalább 1-2 éve aktívan flamencót táncolóknak) – Tangos de Triana
  • Középhaladó 2 (legalább 3-4 éve aktívan flamencót táncolóknak) – Alegrías de Cádiz
  • Haladó ( legalább 5-6 éve aktívan flamencót táncolóknak) – Seguiriyas

A tábort az azt vezető flamenco művészek és az órákat kísérő gitárművész közös koncertje zárja július 7-én, vasárnap este a Leányfalui Művelődési ház színháztermében. A koncerten a tábor résztvevői is felléphetnek egy-egy rövid tánc keretében.
A tábor bejárós rendszerben is működik, de a későbbiekben ajánlunk majd szállást a közelben azoknak, akik szívesebben bérelnének szobát maguknak, hogy kihasználják a flamenco közösség és a nyáresti leányfalusi Duna-part örömeit.

Ár:

A tábor ára szállás és étkezés nélkül
170 euró + 20 000 Ft – március 17-éig történő jelentkezéssel
190 euró + 20 000 Ft – március 17-e után történő jelentkezéssel

Jelentkezés, további információ:

Böröcz Petra – boroczpetra@gmail.com, 305157023
Keck Mária – keck.maria@yahoo.es

A jelentkezés az előleg megfizetésével válik érvényessé, ami 20 000 Ft + 70 euró (90 euró)
Az előleget a tábort megelőző héten már nem áll módunkban visszaadni, kivéve orvosi igazolással indokolt esetben.

A tanárok:

Júlia Gimeno valenciai flamenco táncosnő a madridi „María de Ávila” Conservatorio Superior de Danza de Madrid táncpedagógia szakán szerzett diplomát flamenco tánc szakirányon. Jelenleg a María Pagés Társulat és a Rafaela Carrasco Társulat tagja, amely társulatok produkcióval bejárta Euópa legnevesebb flamenco fesztiváljait és világszerte turnézott. Emelett aktívan táncol Madrid és Valencia tablaóiban, vezeti Taconterra Dansa és Danza3 projektjeit és aktívan működik táncpedagógusként.

Keck Mária modern koreográfusként diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán és zeneterapeutaként végzett az Universidad de Alcalá de Henares mesterképzésén. Több mint húsz éve foglalkozik a flamenco kultúrájával, kilenc évig élt Spanyolországban és dolgozott Madrid legnevesebb flamenco színpadjain a műfaj legkiemelkedőbb nemzetközi képviselőivel. Flamenco és flamenco fúziós projektjeivel Európa, Japán és Latin-Amerika szerte turnézott. 2019 óta Ljubljanában vezeti a Luna Gitana nevű flamenco egyesületet és tánc stúdiót.

Böröcz Petra Több mint tíz éve foglalkozik flamenco tánc oktatással, elsősorban Budapesten. Képzési rendszerének fókuszában a flamenco élő kultúrájának megismertetése és az e körül alakuló élő zenés közösség fejlesztése áll. Előadóként a tradicionális flamenco előadások mellett projektjeiben keresi a flamenco és más táncműfajok, zenei minőségek, prózai színházi részletek közti kapcsolódási lehetőségeket. Legfrissebb projektei a Caracol és a Flamenco y Poesía

Még több flamenco, Spanyolország cikk!