Valentin-nap Spanyolországban

valentin-nap spanyolországban

A Valentin-nap egyre népszerűbb az egész világon. Hogyan ünneplik Spanyolországban a Valentin-napot, milyen szokások kapcsolódnak hozzá?

Valentin-nap Spanyolországban

A Valentin-napot hasonlóan ünneplik Spanyolországban, mint a világ más pontjain, a párok étterembe mennek egy romantikus vacsorára, kisebb ajándékokkal csokival, virággal lepik meg egymást és kézen fogva sétálnak az utcán.

Latin-Amerikában egy kicsit más a helyzet, ott úgy ismerik a Valentin-napot, mint  „El día del amor y la amistad” azaz a szeretet és barátság napja, tehát nem kizárólag a szerelmesek ünnepe.

Spanyolországban több Valentin-nap is van

A Valentin-napra a legtöbb ember úgy gondol, mint a szerelmesek ünnepére. Spanyolországban nem csak február 14-én ünnepelnek a szerelmesek.

Barcelonában április 23-án tartják „El Día de Sant Jordi” ünnepét, azaz Szent György napját. Katalóniában ez az egyik legfontosabb ünnep, amikor fesztivált rendeznek hogy ünnepeljék a könyveket és a szerelmet. Általában könyv vásárokat szoktak szervezni, és az emberek könyveket és rózsát ajándékoznak egymásnak a szeretetük jelképeként.

Valenciában a szerelmet október 9-én ünneplik, San Dionisio (Areopagoszi Szent Dénes) napján. Az a hagyomány, hogy a férfiak úgynevezett „mocaorà”-t vásárolnak szívük választottjának. Ez gyümölcs formájú marcipán, amit egy kendőbe csomagolnak. A hölgyeknek a kendőt örökre meg kell őrizniük.

marcipán

A szingliséget is ünneplik Spanyolországban

Nem csak a Valentin-nap, a szerelmesek napja örvend egyre nagyobb népszerűségnek, hanem a szinglik napja is, amikor az egyedülállók azt ünneplik, hogy nincsenek kapcsolatban. Ez az ünnep Kínából származik, ott november 11-én ünneplik. Ezen a napon az egyedülálló emberek bulizhatnak a többi egyedülállóval, gyakran vakrandi partykat szerveznek, hogy a szinglik párt találjanak maguknak és rengeteget vásárolnak az emberek, mára a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi eseményének számít. Spanyolországban Valentin-nap előtt, azaz február 13-án tartják az „El Día de los Solteros”, azaz szinglik napját.

Így varázsold spanyolossá a Valentin-napot

Íme néhány tipp, ha spanyolosan szeretnéd ünnepelni a Valentin-napot.

Valentin-napon sok pár elutazik pár napra, ha elviszed párodat egy spanyol kirándulásra garantáltan tetszeni fog neki.

Ha otthon ünneplitek a Valentin-napot, készítsetek sangriát pezsgővel, ez az ital különösen passzol a Valentin-naphoz. Sangria receptért kattints ide!

A churros az egyik legnépszerűbb spanyol desszert, és az az előnye is megvan, hogy szív alakúra is készíthet. Forró csokoládéba mártva igazi Valentin-napi desszert, és a csokoládé pedig az egyik legősibb afrodiziákum. Churros receptért kattints a linkre!

szív churros

A flan egy olyan elegáns desszert, ami méltó lezárása egy Valentin-napi vacsorának.

flan - spanyol desszert

További Valentin-napi tippekért, köszöntőkért látogass el a valentinnap.info honlapra!

Még több flamenco, Spanyolország cikk!