Flamenco kezdő minikurzus – jún. 5.

Bajnay Bea Zágráb

Szombati, intenzív flamenco tánc workshop kezdők részére az Oktogon Tánciskolában.

Javasolt teljesen kezdőknek és újra kezdőknek is.

Tanár: Bajnay Beáta

A kurzus (2×70 percből áll, kis szünettel) első felében a bemelegítés után, belekóstolunk a flamenco tánc alapjaiba a kar-és lábgyakorlatok segítségével. Ismerkedünk a testünk, ezen belül is a végtagjaink harmonikus mozgatásával, irányaival a rávezető koordinációs- és egyensúlyi gyakorlatsorokkal.

Játékosan ismerkedünk a ritmussal. “Hol az 1?” Mi az a “compás”?

A második 70 percben rövid mozgás sort állítunk össze és gyakoroljuk azt. A táncóra végét levezető nyújtó gyakorlatokkal fejezzük be.


Kurzus ára: 5000.-/fő


Létszám:minimum 6 fő, maximum 10 fő (a terem befogadóképessége és a 1,5 m távolságtartás betartása miatt)

Időpont:

2021. június 5. szombat – 10:00-12:30

Helyszín

Oktogon Tánccentrum, 1062 Budapest, Aradi u. 1


Jelentkezni és érdeklődni a Tánciskola telefonszámán: 06-1-302-3434 vagy e-malben lehet: recepcio@tanciskola.hu


Valamint a bajnay.beata@gmail.com e-mail címen.

Tájékoztató mielőtt jönnél:

“Fel szeretnénk hívni a figyelmed, hogy a jelenleg érvényes járványügyi korlátozások miatt csak védettségi igazolvánnyal látogatható iskolánk, ezt az igazolványt a személyi igazolvánnyal együtt ellenőrzik recepciósaink a belépéskor! Kérjük, amíg ezek a korlátozások érvényben vannak, minden táncórára hozd magaddal a védettségi igazolványt! Sajnos a rendeletek értelmében az oltási papír nem elég, csak a plasztikkártyát fogadhatjuk el.”

Mottó:


“Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor). A létra neve flamenco. Csak csinálni kell, a többi jön magától.
Miért is tánc? És pont ez? Túl a sztereotípiákon: tűz, élettel teli…, igen és nemcsak. Az első felismerés: ez bonyolultabb, mint elsőre tűnik! Igen és nemcsak. Nekem ez: vállalod-e magad, úgy, ahogy itt és most vagy? El tudod-e fogadni, amit a tükör épp mutat? Régen a szükségről szólt a flamenco, ez hívta életre. A szegénység, az éhezés. Erről szóltak a dalok. Mi nem ebbe születtünk bele. Hogyan táncolhatjuk mégis a flamenco-t, ha nem éltünk át, nem éreztük a saját bőrünkön, milyen az éhezni és üres gyomorra pohárka bortól dalra fakadni? Nekünk mást kell keresnünk. Ott van a történeteinkben, az emlékeinkben: a magány végtelennek tűnő perceiben, a búcsúzásainkban, lelkünk könny áztatta tavaiban, szívünk összes fájdalmában. Ott van a kacagásban és a mosolyokban, egy ölelésben, illatban, színben. Segít láthatóvá tenni a hangot és megformálni egy érzést, majd desztillálni azt. A tánc képes erre és mi is. Hogyan táncolhatunk flamenco-t? Van történetünk, vannak érzéseink. Mi kell még? Jó, talán egy cipő.)

Még több flamenco, Spanyolország cikk!