Malaga időjárás

Malaga időjárás

Malaga időjárását forró nyarak és enyhe telek jellemzik, nyáron 30-35 fok a maximális hőmérséklet, télen 7-8 fok a minum. Malagában főleg tavasszal és ősszel esik csapadék.

Malaga mai időjárása

Malaga időjárás nyáron

A nyár Malagában júniustól szeptemberig tart, és elég meleg szokott lenni, a napi csúcshőmérséklet jóval 30 Celsius felett van, de a tenger felől érkező szél és az alacsony páratartalom kellemesebbé teszi a hőséget.

Malaga időjárás június

Június általában forró és száraz Malagában. Nappal 27, éjjel 17 Celsiusra lehet számítani. Néha előfordulhatnak hőhullámok, az Észak-Afrikából származó forró levegőnek köszönhetően. Júniusban kevés a csapadék, átlagosan két csapadékos nap van ebben a hónapban, de csak rövidebb zivatarok a jellemzőek, amik nem teszik tönkre a nyaralást. A tenger vízhőmérséklete 20 Celsius körül van.

Malaga időjárás július

Július az egyik legmelegebb hónap, 30 Celsius feletti hőmérséklettel, és éjjel is csak 19 Celsius fokig hűl le a levegő. A tenger vízhőmérséklete 22 fok, ez a legideálisabb időszak a strandolásra és vizisportokra. A napsütéses órák száma napi 11 óra, és esőre szinte egyáltalán nem lehet számítani.

Malaga időjárás augusztus

Augusztus a legmelegebb hónap Malagában, még júliusnál is melegebb. A napi maximum hőmérséklet átlagban 30 fok körül van, de az Afrikából érkező hőhullámok idején felszökhet akár 40 fokig is, bár ez viszonylag ritkán fordul elő. Az éjszakai hőmérséklet 20,5 fok körül várható. Az augusztus szinte teljesen száraz hónap, csapadékra alig lehet számítani. A tenger vízhőmérséklete 24 fok körül van.

Malaga időjárás szeptember

A szeptember általában meleg és napos Malagában, a napi maximum hőmérséklet átlagosan 28 fok, éjjel pedig 18 fokra hűl le a levegő. A szeptember általában valamivel melegebb a júniusnál. Viszonylag száraz hónap a szeptember, csak két csapadékos nap van átlagban. A tenger vízhőmérséklete általában 23 fok.

Malaga időjárás ősszel

Malagában ősszel még elég meleg az idő, de már nedves is.

Malaga időjárás október

Október elején 24 fokos nappali hőmérsékletre lehet számítani, de október végén már csak 21-22 fok a jellemző. Az éjszakai hőmérséklet 14 Celsius. A levegő páratartalma 71 % körüli, ami magasabb, mint az év többi szakában. A csapadékos napok száma 6, a tenger vízhőmérséklete 21 Celsius. Októberben azoknak érdemes Malagába látogatniuk, akik szeretnék a tömeget elkerülni, és inkább az aktív pihenés hívei.

Malaga időjárás november

November a legcsapadékosabb hónap Malagában, a csapadékos napok száma átlagosan 7. Általában rövidebb, intenzívebb esők vannak, a napok többsége napos és száraz. A hőmérséklet folyamatosan csökken a hónap előrehaladtával, a napi hőmérséklet átlagosan 20 fok, az éjszakai hőmérséklet 11 fok. A tenger vízhőmérséklete 18 fokra csökken.

Malaga időjárás télen

Malagában az időjárás télen elég csapadékos, de viszonylag meleg, Európában az egyik legmelegebb.

Malaga időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap Malagában, de közel sem annyira, mint Magyarországon. Napközben átlagosan 17 Celsiusra lehet számítani, míg éjszaka 8 fokra hűl le a hőmérséklet. A fagyok ritkák, de talajmenti fagyok előfordulhatnak. Az esős napok száma decemberben átlagosan 8, heves és rövid esők a jellemzőek. A tenger vízhőmérséklete átlagosan 17 Celsius. A napsütéses órák száma napi 5,1 óra.

Malaga időjárás január

Január a leghidegebb hónap Malagában, a hőmérséklet átlagosan napközben 17 Celsius, míg éjszaka 7 Celsius körül van. Havazás, és fagy nem jellemző, viszont a január a legcsapadékosabb hónap, átlagban 8 nap az esős napok száma, és hosszan tartó köd is előfordulhat. Januárban a napsütéses órák száma napi 5,5 óra körül van, ami háromszorosa, mint ami az észak-európai városokban jellemző ebben az időszakban. A tenger vízhőmérséklete 16 Celsius körüli, ami  elég hideg az úszáshoz.

Malaga időjárás február

Február az egyik leghidegebb hónap Malagában, a napi maximális hőmérséklet 18 fok, az éjszakai minimum 8 Celsius. Nem a legszárazabb, de nem is a legcsapadékosabb hónap, időnként esőre lehet számítani. A tenger vízhőmérséklete 16 Celsius.

Malaga időjárás március

Márciusban nő a hőmérséklet februárhoz képest, nappal 19 fokig emelkedik a hőmérséklet, és éjjel pedig 9 fokig hűl le. Ritkán hóesésre lehet számítani Malaga északi részén. Március viszonylag száraz hónap, kevés esőre lehet számítani. A tenger vízhőmérséklete 16 Celsius.

Malaga időjárás április

Áprilisban a napközbeni maximális hőmérséklet 20 fok, míg éjjel 10 fokra hűl le a levegő. Kevés esőre, de gyakran ködre lehet számítani, a vízhőmérséklet 17 fok.

Malaga időjárás május

Május elején a napi hőmérséklet 24 fok körül van, de a hónap végére ez megemelkedik 25-26 fokra. Az éjszakai hőmérséklet átlagban 13 fok. Ködre lehet számítani a tenger hűsítő hatása miatt a tengerparti szakaszokon. Május viszonylag száraz hónap Malagában, átlagban napi 9,1 óra napsütéssel. A vízhőmérséklet átlagban 18 fokos.

További spanyol városok éves időjárása:

.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!