Serrano sonka chips

serrano sonka chips

A serrano sonka az egyik legismertebb spanyol étel, ami már Magyarországon is könnyen beszerezhető. Önmagában is finom, serrano sonkás szendvicset is készíthetünk belőle, vagy serrano sonka chipset!

A ropogós serrano sonka chipset roppant egyszerű elkészíteni, és finom szédhidrátszegény ropogtatni való lehet belőle, amit paleo étrendbe is lehet illeszteni.

Ezen kívül remek kísérője lehet a különböző krémleveseknek, mint például a dinnye gazpacho, vagy húsvétkor a tormakrémleves.

És ha villantani szeretnél a vendégek előtt egy olyan étellel, ahol különféle textúrák szerepelnek, ízletes, és látványos, akkor a serrano sonka chipset díszítésként is felhasználhatod.

Serrano sonka chips elkészítése

Többféle módszer is létezik a sonka chips elkészítésére, szerencsére egyik sem bonyolult. A lényeg, hogy a sonkából eltávolítsuk a nedvességet és zsírt, és így egy ropogós ízbombává változzon.

Először melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és helyezd rá a serrano sonka szeleteket. Fontos, hogy a sonka vékonyra legyen szeletelve, és egyforma vastagságúak legyen. Mivel általában szeletelve lehet kapni, így ezzel valószínű nem lesz gond.

Tegyél egy sütőpapírt a sonka szeletek tetejére, és tegyél rá valami nehezéket, például egy másik tepsit. Erre azért van szükség, hogy sütés során ne púposodjon fel.

Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.

Vedd ki a sütőből, tedd félre, és hűtsd szobahőmérsékletűre. Ne lepődj meg, hogy a sütőből kivéve még nem lesz ropogós, ahogy kihűl megkeményedik. Attól függően, hogy mire és hogyan szeretnéd felhasználni, törhetsz belőle kisebb-nagyobb darabokat.

Serrano sonka chipset mikróban is készíthetsz. Szintén két papír közé kell helyezni a sonka szeletet, és süsd a mikróban 40 másodpercig, majd vedd ki, és nézd meg az állagát. Az eredmény függ a mikro teljesítményétől is, de valószínű ez még nem lesz elég a kívánt eredményhez. Tedd be újabb 30 másodpercre, majd vedd ki, pihentesd kicsit, és nézd meg az állagát. Ha szükséges, ismételd meg még egyszer.

Caprese saláta csirkemellel sonka chipssel

caprese saláta csirkemellel sonka chipssel

 

Még több flamenco, Spanyolország cikk!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Serrano sonka chips
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)