Inhof Katalin

Inhof Katalin "La Kati" flamenco táncos és flamenco tánctanár

Inhof Katalin - La Kati flamenco táncos
Inhof Katalin - La Kati

"Inhof Katalin 5 éves korában kezdte tánctanulmányait, először klasszikus-balettel foglalkozott, majd követte a néptánc, jazz-balett és kortárs tánc. Aktív táncosként színpadi rutinját az Orkesztika Mozdulatszínháznál szerezte.

1996-ban Madridba költözött, és itt kezdett el intenzíven foglalkozni a flamenco tánccal Mercedes León tánctanár személyes támogatásával. 1998-tól Cádiz-ban (Andalúzia) Carmen Corejo- és Carmen Peña iskolájában képezte tovább magát.

2001-től 2003-ig a valenciai Táncművészeti Konzervatórium spanyoltánc szakára járt (Conservatorio Profesional Municipal de Danza de Ribarroja del Turia, Danza Española). Itt a flamenco táncon kívül más spanyol táncokkal is foglalkozott, "danza estilizada", "escuela bolera" és spanyol néptáncok.

Inhof Katalin - La Kati flamenco táncos
Inhof Katalin - La Kati
fotó: Molnár Gábor

 

Később Sevillába költözött, ahol lehetősége volt együtt dolgozni és fellépni flamenco táncosokkal és zenészekkel. Mesterei a leghíresebb flamenco táncosok és tanárok, többek között:

Manolo Marín, Belén Maya, Rafaela Carrasco, Juana Amaya, Manuel Betanzos, Mercedez Ruiz, Isbel Bayón, Pili Ogalla, Andres Peña, Adela Campallo, Ángel Atienza, Soraya Clavijo.

Magyarországon 1997-től tart kezdő és haladó szintű tanfolyamokat, kurzusokat, táborokat.

Előadásaival mindig nagy sikereket ér el, mivel történeteinek elmeséléséhez kifinomult összhangban használja az egyenként is nagyon kifejező kortárs és flamenco táncművészetet, mindig ügyelve arra, hogy a tánc- zene-fényjáték ne öncélú legyen, hanem egy nyelvi többletértéket képviseljen."

 

Inhof Katalin - flamenco táncos
fotó: Molnár Gábor

Hasznos linkek: