Zöldséges paella

zöldséges paella tányéron

A paella az egyik legismertebb spanyol étel, és bár a tengeri herkentyűkkel készült és csirkés paella a legnépszerűbbek, a vegetáriánusoknak se kell lemondaniuk a paella élményről, ugyanis van zöldséges paella is.

Zöldséges paella hozzávalók:

  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg zöldbab
  • 5 dkg karfiol
  • 4 dl zöldség alaplé
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 csipet sáfrány
  • olívaolaj

Zöldséges paella elkészítése:

1.Aprítsd fel a vöröshagymát, és fokhagymát.

2. A kaliforniai paprikát kockázd fel kb. 0,5 cm-es kockára, a gombát szeleteld fel, a paradicsomot hámozd meg és kockázd fel.

3. Melegíts egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, tedd bele a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, kaliforniai paprikát, gombát, sózd meg és kevergetve pirítsd kb. 10 percig.

4. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és pirítsd még 5 percig.

5. Tedd egy pohárba a fűszerpaprikát és sáfrányt, adj hozzá egy evőkanál vizet és keverd simára.

6. Öntsd a fűszeres vizet a serpenyőbe, keverd össze, és főzd kb. 3 percig.

7. Add a rizst a paellához, keverd össze, és pirítsd kb. 1 percig.

8. Öntsd fel forró zöldség alaplével és keverd össze. A zöldség alaplének jó sósnak kell lennie, hogy kellően sós legyen, ha a rizs magába szívja a folyadékot. Ha szükséges, sózd még meg.

9. Add a paellához a zöldborsót, zöldbabot, és kis rózsákra szedett karfiolt.

10. A zöldséges paellát kis lángon főzd kb. 20 percig, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot.

11. Ha a folyadék elpárolgott, takard le egy konyharuhával és pihentesd 10 percig tálalás előtt.

zöldséges paella serpenyőben

 

Még több flamenco, Spanyolország cikk!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Zöldséges paella
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő