Tűzvirágok flamenco est – okt. 15.

Tűzvirágok flamenco est

Tűzvirágok – Flamenco est két felvonásban

Ahogy a zenének, a belső tűz ropogásának is van egy dinamikája, tempója, növekedése, fogyása, megnyugvása és újra fellobbanása. A flamencoban ugyanezt a hullámzó, újra kiteljesedő, majd átalakulásában megfogyatkozó áramlást éljük meg. Elindulunk, akárcsak, ahogy reggel felkelünk, figyeljük mindazt, ami körbevesz, a ritmust, a dallamot, az énekhangot, a körülöttünk ülők energiáit, és ebből szőjük lépéseink sorát, formáját, erejét, ehhez adjuk hozzá a saját előre elhatározott célunk, ritmusaink, dallamaink, mozdulatsoraink, meséink. Minden, ami körülöttünk mozog, formálja a belső tüzet, amiből táplálkozunk. Mindegy, hogy a táncosról, vagy a nézőről van szó. Ugyanúgy alakítói és alanyai vagyunk a flamenco energiaterének, táptalajai, öntözői, gondozói és szemlélői az állandó mozgásaban lévő tűzvirágoknak.
Október 15-én péntek este olyan csodálatos előadók osztják meg Veled és egymással a flamenco hagyományai mentén a teret és az időt, mint Keck Mária flamenco táncművész és énekes, Böröcz Petra flamenco táncművész és Illés János flamenco gitárművész.

Amire számíthatsz, az egy lelki utazás, képzeletbeli ábrándozás és kirándulás a flamenco ritmusok szilaj lüktetése, az énekhang kiteljesedő, majd ellágyuló ereje, a gitárdallam érzékeny áramlása, valamint a mozdulatok, ritmusok sokszínű kavalkádja közepette. Felkavaró, inspiráló, a melegszínű őszbe kísérő élmény lesz.

Fellépők

Keck Mária – ének, tánc
Böröcz Petra – tánc
Illés János – gitár

Időpont

2021. október 15. – 20:00

Helyszín

Óvóhely – Budapest, 1114 Bartók Béla út 60.

Az előadást a mindenkori járványügyi szabályozásnak megfelelően szervezzük.

Jegyek 3900 forintos áron hamarosan kaphatók az Óvóhely Kultúrpince jegyértékesítési csatornáján keresztül.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!