Antonio Gades flamenco társulat előadása Budapesten

Antonio Gades Carmen

Antonio Gades flamenco társulat (Compañía Antonio Gades) ismét Budapestre látogat, és az egyik legnépszerűbb flamenco táncszínházi előadásukat mutatja be a MÜPÁ-ban.

Időpont:

2021. október 17. – 19:00

2021. október 18. – 19:00

Helyszín:

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Jegyvásárlás

Leírás

Carlos Saura legendás táncfilmje, a Carmen hatalmas, előre nem várt nemzetközi sikert aratott. A táncadaptáció színpadi változatát 1983-ban Párizsban mutatták be, a közönség ugyanazzal a kirobbanó lelkesedéssel fogadta, mint néhány évvel korábban a Vérnász és a Flamencoszvit című előadást.

A koreográfiai és rendezői koncepció egyik meghatározó gondolata, hogy a főhős, Carmen „nem könnyelmű és nem is férfifaló. Egyszerűen csak egy őszinte nő, aki éppúgy kendőzetlenül vallja meg, ha szeret valakit, mint azt, hogy már nem. Más szóval: egy szabad nő – nyilatkozta Gades a premier után. – A szabadságról magasztos elképzelései voltak, inkább meghalt, minthogy elveszítse azt. Korábban mindig könnyelműnek és végzetesnek mutatták, pedig Carmenben van valami lényeges, ami mindezektől távol áll – az öntudatossága és a nemessége.”

Még több flamenco, Spanyolország cikk!

Carmen: Esmeralda Manzanas
Don José: Álvaro Madrid
Torreádor: Jairo Rodríguez
Férj: Miguel Ángel Rojas
Közreműködő táncosok: Cristina Carnero, María José López, María Nadal, Virginia Guiñales, Raquel Soblechero, Ana del Rey, Ana Pardo, Miguel Lara, Antonio Ortega, Pepe Vento, Santiago Herranz, Ángel Navarro
Közreműködő zenészek: Alfredo Tejada, Enrique Bermúdez „Piculabe”, Juan Carrasco „Juañares” – ének, Antonio Solera, Basilio García – gitár
Dramaturg: Antonio Gades, Carlos Saura (Prosper Mérimée műve alapján)
Látvány: Carlos Saura
Díszlet: Antonio Saura
Jelmez: Carmen Sánchez
Fény: Antonio Gades, Carlos Saura
Hang: Alberto Palanques
Koreográfus, rendező: Antonio Gades, Carlos Saura