Siempre Flamenco Műhely 2019 – júl. 1-5.

siempre flamenco műhely 2019

Szépséges és örömteli nyári témákkal, tánc- és énekórákkal várunk Titeket idén is a nyári Siempre Flamenco Műhelyben! A terítéken Rondena kendővel, és két nagyon vidám, magával sodró műfaj, a Jaleos extemenos és a Rumba Gitana. A kurzust Keck Mária flamenco táncos, énekes, koreográfus és táncpedagógus, valamint Böröcz Petra flamenco táncos vezetik. A kurzus utolós napjain gitárkíséret is lesz.

Az intenzív tanfolyam műhely jellegű lesz. A napi 3 órányi táncóra során lesz időd elmélyedni a választott műfaj sajátosságaiban, kérdezni, felfedezni a ritmust, a mozdulatot, az érzetet, a muzsikát, és ami a legfontosabb, megtapasztalni saját magadat a táncban, a dalban.
A táncórákat énekórák egészítik ki Keck Mária vezetésével. Minden csoportnak két vagy három 90 perces énekórát ajánlunk. Itt elsajátítjuk a tánccsoportok versszakait, és a kurzus végén az ének, tánc és gitár teljes körében élvezhetjük együtt a flamencot.

Az intenzív tanfolyamot kurzuszáróval fejezzük be vasárnap délután, a MOHA Stúdió színpadán.

Témák:

Kezdő csoport

A Rumba Gitana a flamenco világának egyik vidám fieszta műfaja, sodró lüktetésű, lelkesítő muzsika. A kurzuson koreográfia keretében ismerkedünk vele, és mélyedünk el a flamenco tánc technikai alapjaiban. Ötször 90 perc táncórát és kétszer 90 perc énekórát tartalmaz a kurzus.
Ide teljesen kezdő hölgyeket és urakat várunk, újrakezdőket, és azokat, akik kevesebb, mint egy éve foglalkoznak a flamenco tánccal.

Közép-haladó csoport

A Jaleos extremeños leginkább a buleríára hasonlító, annál kissé visszafogottabb tempójú, viszont nagyon izgalmas lüktetésű flamenco stílus. Első hallásra bele lehet szeretni a ritmikájába! Játékos, surranó, áramló. Biztos, hogy szeretni fogod, ha megismerkedtek.
A Jaleos koreográfia kapcsán fejlesztjük a lábtechnikát, a test koordinációt, a mozdulatokat, a ritmusérzéket. Mindemellett jól szórakozunk! A kurzus hétszer 180 perces (kétszer 90-90 perc) táncórát, valamint három 90 perces énekórát tartalmaz.
Az órákat legalább egy-két éve flamenkózó hölgyeknek és uraknak ajánljuk.

Haladó csoport

A tapasztaltabb táncosokat rondeña koreográfiával várjuk idén nyáron. A rondeña a fandango dalok családjába tartozik, közepes tempóban táncolt, 6/8-os ritmikájú stílus. (Nem azonos a rondeña elnevezésű szóló gitár darabokkal). A nyári műhely során megismerkedünk a koreográfiában használt versszakkal, valamint azzal, miként, milyen szerkezetben táncolják ezt a műfajt. A tánc bevezető részében kendővel táncolunk, valamint lesz hosszabb ritmusjáték. A koreográfia így lehetőséget ad a lábtechnika, a kendőtechnika, a testkoordináció fejlesztésére is.
A kurzust legalább 3-4 éve aktívan flamenkózó, erős közép-haladó és haladó hölgyeknek és a uraknak ajánljuk.

Ének órák

Énekelni nagyon jó, flamenkót énekelni még jobb! Az órák lényege azonban nem a szépséges énekhang kiművelése, hanem egy kis tapasztalatszerzés a flamenco dalkincsén belül. Egy lehetőség arra, hogy ebből a nézőpontból is megtapasztald a „flamenkózást”, a ritmust, a szerkezetet, a dallamokat. Ez az élmény önmagában is csodás, de a táncodhoz is sokat hozzátesz majd. Az énekórákon előfordulhatnak 4/4-es és 6/8-os dalok is (a kezdő órákon csak rumba lesz). Azoknak ajánljuk, akik otthonosan mozognak ezekben a ritmusokban, a kurzuson résztvevőknek, valamint azoknak is, akik táncolni ez alkalommal nem szeretnének, de az éneklésbe belekóstolnának.
Az énekeket Keck Mária tanítja.
A kezdő csoport számára a kezdő kurzus saját óráin belül tartja meg Mária az énekórákat.

Órarend:

2019. július 1-5.

MOHA Mozdulatművészek Háza

1097 Budapest, Tagló u. 11-13

 

Táncórák

Közép-haladó
Hétfő-Péntek (júlus 1-5.)
17.00-18.30 – Jaleos extremeños óra Keck Máriával
18.30-20.00 – Jaleos extremeños óra Böröcz Petrával
Szombat és vasárnap (július 6-7.)
10.00-11.30 – Jaleos extremeños óra Keck Máriával
11.30-13.00 – Jaleos extremeños óra Böröcz Petrával

Haladó
Hétfő-Péntek (júlus 1-5.)
17.00-18.30 – rondeña óra Böröcz Petrával
18.30-20.00 – rondeña óra Keck Máriával
Szombat és vasárnap (július 6-7.)
10.00-11.30 – rondeña óra Böröcz Petrával
11.30-13.00 – rondeña óra Keck Máriával

Kezdő csoport
Hétfőtől péntekig (július 1-5.)
20.00-21.30 – flamenco Rumba Gitana. Hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap Böröcz Petrával, kedden, csütörtökön és szombaton Keck Máriával. A Máriával tartott órákon kedden és csütörtökön nagyrészt az énekkel foglalkozik a csoport.

Énekórák

Hétfőn, Szerdán és Pénteken 20.00-21.30 Keck Mária vezetésével a közép-haladó és haladó csoport anyagával
Kedden és Csütörtökön 20.00-21.30 Keck Mária vezetésével a kezdő órák keretében.

Kurzuszáró
Júlus 7., vasárnap 15.30-17.00, helyszín: MOHA Stúdió

Helyszín
MOHA Stúdió, Mozdulatművészet Háza.
Budapest, IX. ker. Tagló u. 11-13. (Kemikál Telep)
http://www.mozdulatmuveszet.hu/studio/index.htm#ter

Árak, jelentkezés:

A jelentkezés az előleg befizetésével válik érvényessé. Az előleg a kurzusdíj 50 százaléka. Az előleget, illetve a befizetett kurzusdíjat a kurzus megkezdését követően nem áll módunkban visszaadni.
Jelentkezési határidő: JÚNIUS 16.

Június 16-éig történő jelentkezés esetén:
Közép-haladó és haladó tánckurzus énekórákkal együtt (17×90 perc) 40 000 Ft
Közép-haladó és haladó tánckurzus ének nélkül (14×90 perc) 35 000 Ft.
Kezdő kurzus (7×90 perc) 17 500 Ft.
Ének kurzus (3×90 perc – kh és h csoportokkal) 7500 Ft vagy (5×90 perc – minden csoporttal) 12 500 Ft.

Június 16-a utáni jelentkezés esetén:
Közép-haladó és haladó tánckurzus énekórákkal együtt (17×90 perc) 45 000 Ft
Közép-haladó és haladó tánckurzus ének nélkül (14×90 perc) 40 000 Ft.
Kezdő kurzus (7×90 perc) 20 000 Ft.
Ének kurzus (3×90 perc) 8500 Ft vagy (5×90 perc) 14 000 Ft.

Információ, jelentkezés:
+36305157023/+36302797596
keck.maria@yahoo, és vagy boroczpetra@gmail.com
A jelentkezés előleg befizetésével válik érvényessé, ami a kurzusdíj fele. A számlaszámot e-mailen való jelentkezést és a számlázási adatok egyeztetését követően küldjük.

Keck Mária
Keck Mária modern koreográfusként diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán és zeneterapeutaként végzett az Universidad de Alcalá mesterképzésén. Több, mint tizenöt éve foglalkozik a flamenco kultúrájával, kilenc évet élt Spanyolországban és dolgozott Madrid legnevesebb színpadjain a műfaj legkiemelkedőbb spanyol és nemzetközi képviselőivel. Intenzív és hosszú távú workshopokat illetve koncerteket tart Magyarországon, Szerbiában, Szlovéniában, Romániában, Horvátországban, Észtországban, Angliában, Norvégiában, Finnországban, Japánban és Argentínában. Jelenleg Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Spanyolország között ingázva fejleszti tovább művészi projektjeit és tanít egyénileg kialakított flamenco pedagógiai módszerével.

Böröcz Petra
Böröcz Petra a budapesti Brisa del Aire flamenco formáció alapító tagja volt. Táncosként és koreográfusként közreműködött a call17 társulat Lorca előadásában, vendégművészként szerepelt a barcelonai Pere Martínez előadásában a Babel Sound Fesztiválon. Időnként vendég-, illetve társművészként szerepel Keck Mária különböző flamenco estjein. Első önálló táncszínházi darabjával, a Kinőtt szívvel a 2017-es SzólóDuó Fesztiválon és a Vallai Fesztiválon szerepelt. 2016-2019-ben a MOHA Mozdulatművészeti Alapítvány rezidense. 2012 óta tanít flamenco tánctechnikát Budapesten, 2017 ősze óta Keck Máriával együttműködve a Curso Flamenco Raíces program keretében.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!