Miben menjek az első flamenco órára?

miben menjek első flamenco órára?

Összeszedtem pár praktikus tanácsot azoknak, akik az első flamenco órájukra készülnek, hogy miben érdemes flamenco órára menni.

Flamenco cipő

A cipőnek nagyon fontos szerepe van, mert nem csak cipőként, hanem hangszerként is funkcionál, ugyanis a cipőnkkel csináljuk a kopogásokat. A flamenco táncosok szívében külön helyet foglal el a tánccipőjük. Én például ha repülőn utazom, még véletlenül sem kerülhet a feladott poggyászba, csakis a kézipoggyászban utazhat, ahol szemmel tudom tartani.

Ha az első flamenco órádra készülsz, NEM kell flamenco cipőt vásárolnod, csak azért írok róla, hogy a cipőid közül ki tudd választani, amelyik a legideálisabb a flamenco órához.

Egy flamenco cipő ára 100 eur körül kezdődik, és külföldről lehet rendelni, ráérsz akkor venni, ha már tudod, hogy hosszú távon akarsz a flamencóval foglalkozni.

Így néz ki egy női és egy férfi flamenco cipő:

női flamenco cipő férfi flamenco cipő

Olyan cipőt válassz, ami a fenti cipőkhöz hasonlít valamennyire, az alábbi szempontok figyelembe vételével:

  1. Stabil legyen a cipő, tartsa a lábadat!
  2. Legyen sarka! A flamenco cipők sarka általában 5-7 cm, és ahogy látod a fenti képeken a férfiak cipőjének is magasított a sarka. Nem véletlenül, mivel lapos sarokban sokkal nehezebb a kopogásokat megcsinálni.
  3. Felejtsd el a tűsarkot! A sarok kopogásokat tuti nem bírná ki.
  4. Az orra legyen zárt, mivel a cipő orrával is kopogunk, odakoppintjuk a földhöz, és nyitott cipőben ez fájdalmas lenne.
  5. Ne csússzon a talpa!
  6. Kényelmes legyen!

Ha van esetleg néptáncos cipőd vagy karaktercipőd az tökéletes, ha nincs akkor az utcai cipőd közül válassz amelyik leginkább megfelel.

Készítettem egy rövid videót, hogy tudod tesztelni a flamenco órára kiválasztott cipőt. Ezt a pár dolgot érdemes kipróbálni előre, hogy bírja-e a cipőd, hogy ne az órán érjen kellemetlen meglepetés.

 

Cipő már megvan, de milyen ruhában menjek?

Mindenképpen valami kényelmes ruhát válassz!

Figyelj arra, hogy flamenco órán sokat tartjuk a karunkat a fejünk felett, tehát próbáld ki, hogy nem akadályoz-e a ruhád a mozgásban, ha magastartásba rakod a karodat.

Ha esetleg zavar, ha kilátszik a hasad, érdemes olyan felsőt választani ami elég hosszú, mert felemelt karokkal a felsőd is feljebb fog ugrani.

Ha van hosszú szoknyád felveheted, sokan úgy járnak flamenco órára, hogy a szoknya alá nadrágot vesznek, mert a kopogásoknál a szoknyát fel kell fogni, hogy látszódjon a lábad, a tanár lássa mit és hogyan csinálsz.

Van aki nadrágban megy, van aki nadrágban megy, és a derekára köt egy kendőt.

Fiúknak bármilyen kényelmes nadrág megteszi.

Az alábbi kép ugyan nem kezdő órán készült, és sok embernek van már flamenco szoknyája, de láthatod, hogy miben szoktak órán lenni.

mercedes_ruiz_flamencokurzus1

 

Kezdő flamenco tanfolyamok listájáért kattints ide!

 

Te milyen tanácsot adnál a kezdő flamenco táncosoknak? 

Írd meg kommentbe!

Még több flamenco, Spanyolország cikk!