Kanári-szigetek: melyikre érdemes menni?

tenerife1

A Kanári-szigetek Spanyolországtól délre található az óceán közepén. A terület közelebb van Afrikához, mint Európához, de így sem akadályozza meg az embereket abban, hogy ide utazzanak a nyári időszak alatt. A turisták körében a legnépszerűbb Tenerife, azonban számos egyéb helyet is érdemes meglátogatni, ha valaki erre jár. Lássuk, hogy melyik szigeten mit lehet megnézni egyedül vagy a családdal!

  1. Tenerife

Mindenki hallott már Teneriféről, a Kanári-szigetek egyik, ha nem a legnépszerűbb területéről. Itt mindig jó az időjárás, csodálatos a természet, változó a környezet, ráadásul az árak sem annyira magasak, mint azt gondolnánk. Bár a déli részen luxus szállodákat építettek ki, ne vegye el a kedvedet, hiszen számos más szálláshelyen megszállhatsz. Aki ide látogat, az jellemzően más fajta utazásra vágyik, minthogy a hotelben üljön és süttesse a hasát. Érdemes megnézni Spanyolország legmagasabb pontját, amely a 3718 cm magas Teide, hiszen itt túrázni is tudsz Te és az egész család. Nem feledkeztek meg a vízi sportokat kedvelőkről sem hiszen lehetőségetek van kipróbálni a skitesurfingelést, ami viszonylag kevés helyen van még jelen a világon.

Minden információ a tenerifei autóbérlésről fent van az interneten és nem bonyolultabb, mintha bármely másik országban vagy városban szeretnénk járművet kölcsönözni. Ahhoz, hogy ellátogass északra, mindenképpen kelleni fog egy autó, hiszen a tömegközlekedésre nem érdemes hagyatkozni. Tenerife mindenkit vár, legyen szó gyermekről, felnőttről egyaránt, hiszen számos változatos program közül válogathattok.

tenerife2

  1. Gran Canaria

A másik helyszín, amit sokan ismernek, az a Gran Canaria, amely a természetkedvelők paradicsomaként van jelen. Itt a legváltozatossabb a környezet, hiszen találkozhatsz homoksivataggal, hegyekkel, népes városokkal, illetve szubtrópusi erdőkkel egyaránt. Aki aktív pihenésre vágyik, annak ott vannak a kiépített túraútvonalak, de esténként elmehetsz bulizni, néha pedig nem árt strandolni egyet. A változatosság itt garantált.

  1. Fuerteventura

Ha viszont nem szeretnék mást, mint pihenni, strandolni és várost nézni, akkor neked Fuerteventura-ra kell utaznod. Szél itt is bőven akad, így vízi sportokra befizethetsz, de akár a búvárkodást és a snorkelezési programot is kipróbálhatod. A tengerpart igazán varázslatos erre, ráadásul nem kell tartanod a túlzottan hangos éjszakai élettől sem. Békés nyaraláshoz válaszd tehát ezt a régiót, garantáltan nem fogsz csalódni.

Összegezve

Bízunk benne, hogy most már könnyebben tudsz majd választani a számos remek Kanári-sziget közül. A sokarcú területnek köszönhetően túrázhatsz, strandolhatsz, hegyet mászhatsz és még lehetne sorolni, hogy mi mindent próbálhatsz ki akár egyedül, akár a családdal karöltve. Látogass el Tenerifére, a Gran Canaria-ra, esetleg Fuerteventura-ra, hogy egy kellemeset nyaralj.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!