Hogyan szerezz flamenco cipőt olcsón

jo flamenco cipo

Egy olyan flamenco cipő ára, ami jól használható egy hobbi táncos számára 100 euró környékén kezdődik és erre rájön még a szállítási költség, mivel ilyen cipőt leginkább csak külföldön lehet kapni. És ebben még semmi extra nincs! Ha valakinek speciális igényei vannak, szint, formát, mintát tekintve, az ár csak nő. De mit csinálj akkor, ha nincs ennyi pénzed?

Milyen lehetőség van egy jól használható flamenco cipőt venni?

Két lehetőséged van:

  • Veszel egy olcsóbb, rosszabb minőségű flamenco cipőt. Én ezt nem ajánlom, szerintem ha már pénzt adunk ki, bizonyos minőség alá nem szabad menni. Gyakran az olcsóbb a drágább, mivel sokszor az az ára az olcsóságnak, hogy hamarabb tönkremegy. Illetve vannak olyan rossz minőségű flamenco cipők, amikben nem is lehet igazán táncolni.
  • Másik lehetőség, hogy használt flamenco cipőt vásárolsz. Ez szerintem jobb választás, mint venni egy olcsóbb, rossz minőségű flamenco cipőt.

Mi az a minimum, amit tudjon a flamenco cipő?

jó flamenco cipő talpa
Nagy különbség van flamenco cipő és flamenco cipő között.
  • Stabil legyen.
  • Bőrből készüljön.
  • Vastag legyen a talpa.
  • A bőrtalpon legyen gumiréteg, különben nagyon csúszik.
  • Az orrész és a sarka legyen szegecselve.
  • Legyen valamilyen pánt a lábfejnél, ami tartja a lábadat.

 

Hol lehet olcsó használt flamenco cipőt vásárolni?

 

Első lépés

Kérdezd meg a tánccsoportban ahova jársz, hogy van-e valakinek eladó cipője. Kérdezd meg a tánctanárodat is, ő a többi tanítványától is meg tudja kérdezni, akik másik csoportba járnak.

 

Második lépés

Látogass el a flamenco klub facebook csoportba. Itt meg szokták hirdetni az eladó flamenco cipőket. Te is beírhatsz, hogy eladó flamenco cipőt keresel.

 

Harmadik lépés

flamencocipo_jofogas
A jofogas.hu-n is lehet használt flamenco cipőt találni.

 

Látogass el használt árukat hirdető oldalakra, mint például vatera vagy jófogás. Nem is gondolnád, én sem gondoltam, hogy itt is hirdetnek flamenco cipőket és van köztük jó minőségű is!

 

flamenco cipő vatera
A vatera.hu-n is lehet használt flamenco cipőket találni.

 

 

Negyedik lépés

Keress rá az ebay-en is, az eladó flamenco cipőkre. Itt sokkal több hirdetés van, mint a magyar oldalakon. Viszont óvatosabbnak kell lenned, mert itt általában külföldről hirdetnek, tehát nincs lehetőség arra, hogy személyesen is meg tudd nézni a cipőt és ki tudd próbálni.

flamenco cipő ebay
Az ebay-en is lehet flamenco cipőt vásárolni.

 

Nagyon sok olyan cipőt árulnak flamenco cipő néven, ami valójában nem tánccipő, én inkább jelmez cipőnek nevezném, van ahol sevillanas cipőnek hirdetik. Ezeknek általában nem szegecselt a talpa innen fel tudod felismerni őket, de ha követed a fent összegyűjtött kritériumokat,  akkor ezeket el tudod kerülni. Ha rászánsz egy kis időt, ki lehet fogni jó flamenco cipőket is.

 

jo flamenco cipo
A jo flamenco cipő talpa bőrből van, a bőrtalpon van gumiréteg és a sarka és a spicc része szegecselt,

 

Mindenképpen kérj olyan képet az eladótól, ha nincs felrakva a hirdetéshez, ahol látszik a flamenco cipő talpa is, és kérdezd meg a márkáját is.

Ha ismeretlen márka, én még azt is megkérném az eladótól, hogy vegye fel videóra, mikor kopog benne, hogy lássam hogy szól.

Próbálás nélkül a méretet is nehéz meghatározni, kérdd meg az eladót, hogy rajzolja körbe a cipőt egy A4-es lapra, szkennelje be és küldje el. Nyomtasd ki, és mérd a lábadhoz, vagy a többi cipődhöz.

Érdemes a flamenco tanárod vagy egy jobban hozzáértő véleményét is kikérni a kiszemelt flamenco cipőről vásárlás előtt.

Ne feledkezz meg a szállítási költségről sem!

 

Ötödik lépés

Légy szorgalmas és türelmes. Ha egyszer körbenézel, és nem találsz sehol neked való cipőt, ne keseredj el. Látogasd rendszeresen ezeket az oldalakat, hiszen itt folyamatosan változik a kínálat, idővel biztos sikerül levadásznod egy számodra megfelelő cipőt!

 

 

 

felhasznált irodalom

Még több flamenco, Spanyolország cikk!