Caracol | Ecos Flamencos máj. 25.

caracol flamenco

A Caracol különleges zenei utazásra hívja közönségét. Az andalúz napfényt idéző tradicionális flamenco darabok zongorán és hegedűn szólalnak meg a műfajban megszokott lüktető ritmikai kísérettel.

Időpont:

2023. május 25. csütörtök 20:00

Helyszín:

FÉM Arts & Café, Cafe’Fém 1056 Budapest, Váci utca 40. (bejárat az Irányi utcából)

Jegyvásárlás itt

CARACOL:

  • Böröcz Petra – tánc
  • György Andrea – hegedű
  • Szuhánszky Réka – zongora
  • Bózsa Anikó – cajón, taps

A visszhang válasz, ismétlődés, kölcsönhatás, terjedés. A zenei világban mindez ihletforrás, inspiráció, izgalom, születés és újjászületés. A flamenco eredendően is több (zenei) kultúra találkozása, avagy dialógusa révén jött létre ,és ehhez szükséges nyitottságát megőrizte a mai napig. A flamenco kultúrájához így könnyedén kapcsolódnak a műfajban nem tradicionális hangszerek, mint zongora, hegedű, cselló, fuvola, s ugyanilyen természetességgel fuzionál különféle zenei irányzatokkal, mint jazz, klasszikus zene, folk, rock.

A Caracol különleges zenei utazásra hívja közönségét. Az andalúz napfényt idéző tradicionális flamenco darabok zongorán és hegedűn szólalnak meg a műfajban megszokott lüktető ritmikai kísérettel. György Andrea sokszínű hegedűjátéka Szuhánszky Réka virtuóz zongorajátékával összefonódva, Bózsa Anikó pergő ritmusainak előterében kelti életre a tradíciót és jelenünk „zenei visszhangjait”. A flamenco nyers ereje és ősi jellege mellett megjelenik egy modernebb, finomabb hangulat, és mindezek elegye rendkívül izgalmas élményt nyújt. A muzsika tánccal is kapcsolódik a hagyományos keretekhez hasonlóan: Böröcz Petra finom, egyben erőteljes mozdulatai és ritmusjátékai rezonálnak a napjaink déli tengerpartjaira invitáló zenei világgal.

Fotó: Neményi Márton

Még több flamenco, Spanyolország cikk!