A változatlanság hullámhossza – táncszínházi előadás

Változatlanság hullámhosszán táncszinházi előadás

Táncszínházi előadás Szepes Mária azonos c. regénye alapján

Vajon van-e hatásunk mások életére? Hatalmunkban áll-e mások életét megváltoztatni? Van-e elég bátorságunk változtatni saját életünkön a kényszerű szembesülés után? Egyáltalán vezet-e ez bárhová, vagy minden csak törvényszerűen ismétli magát?

Ezeket a kérdéseket feszegeti az előadás a moderntánc, a néptánc és a flamenco szenvedélyes őselemeit alapul véve.

Az előadást ihlető Szepes Mária-regény 1986-ban jelent meg. Kiadását azért engedélyezték, mert a szerző science fiction formába rejtve írta meg az egyén és a társadalom egymásra hatását, fejlődését vagy épp nem fejlődését. Akkoriban ez a regényforma adott lehetőséget a társadalomkritika megfogalmazására, hiszen általa a történetek sosem hazánkban, hanem egy fiktív helyen, vagy akár egy idegen bolygón játszódtak, általában a jövőben.

A darab főszereplője egy fiatal férfi, akinek a magánélete totális válságba jutott. A körülötte és vele élő nők fogságában szenved, menekülni szeretne megoldatlan problémái elől. Hirtelen jött agyvérzése lehetőség ad neki a feledésre, ám a kóma sötétjében is felvillannak élete női és úgy tűnik, nincs számára kiút, önáltató hazugságai kíméletlenül utolérik.

Az Aldebaran Kompánia előadásának főszerepeit két meghívott színművész, Huszárik Kata és Kaszás Gergő játsszák.

A darab különlegessége, hogy nonverbális és verbális elemek egyaránt megjelennek benne, bár a regényből kevés szöveget emel át, ezek a részletek kifejezetten fontos elemei az előadásnak.

Időpont:

2020. november 14., vasárnap, 19:00–21:00

Helyszín:

Várkert Bazárt, 1013 Budapest Ybl Miklós tér 2-6.

Jegyvásárlás itt.

Facebook esemény

Szereplők:

Tem Asvin: Kaszás Gergő
Tem Asvin fiatalkori énje: Gyulai-Zékány István
A lelkiismeret hangja: Huszárik Kata
Lilith, az anya: Bucsás Györgyi Anikó
Lián, a feleség: Simó Anna
Lina, a gyerek: Mórocz Eszter
Szpell, a szerető: Szegőfi Luca

fotó: Molnár Beatrix

Alkotók:

Zene: Ran Bagno, Concha Piquer, Postássy Júlia – Dévényi Ádám, Esti Kornél
Jelmez: Bencsik Andi
Visual: MAKRÓ
Fény-és hangtechnika: Budai Géza
Dramaturg: Mészáros Csilla
Koreográfus asszisztens: Barna Lilla
Koreográfus, produkciós vezető, rendező: Bajnay Beáta
Társrendező: Tarsoly Krisztina
Támogatók: Szepes Mária Alapítvány, Oktogon Tánc Centrum, Bajnay Ibolya, RavenArt, Chandani Hastánc és Mozgásstúdió, Csili Művelődési Ház

Külön köszönet: Juhász Ágnes, Oravecz Péter, Ábrahám Nóra, Békéscsabai Jókai Színház, Kovács Mónika

Az előadás hossza: kb. 80 perc szünet nélkül.
 
Parkolási információk:
 
A jegy felmutatásával a parkolás ingyenes a Várkert Bazár mélygarázsában 3 óra időtartamra (behajtás a Szarvas tér felől), a szabad helyek függvényében. A garázsból való kihajtáshoz a jegyet az előadás jegypénztárában érvényesíteni szükséges!
 
Kérjük, amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tüneted van vagy tudomásod szerint jelenleg is beteg vagy, ne vegyél részt a programon.
 
Tájékoztatunk, hogy a 241/2020. (V.27.) Korm. rendelet alapján a rendezvény szünetében és az ülőhelyekkel berendezett nézőtér helyszínén kívüli rendezvény területeken a nézők kötelesek legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartani.
 
A fenti szabályok megsértése esetén a rendezvény felelősének felszólítására a néző köteles a rendezvény helyszínét elhagyni.
 
Rendezvényeink alatt maszk viselése kötelező, a szünetben és az ülőhelyekkel berendezett nézőtér helyszínén kívüli rendezvény területeken javasoljuk, hogy tartsanak legalább 1,5 méteres védőtávolságot.
 
Egyéb intézkedéseinkről itt tájékozódhat: https://varkertbazar.hu/hirek/jarvanyugyi-ovintezkedesek
https://www.facebook.com/426765870792939/videos/372644393726027

.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!