5 lenyűgöző tény a kaszinókról, amelyekről még nem hallottál

póker barclona

A kaszinók egy rendkívül izgalmas, egyedi világnak számítanak, amelyek a legtöbb ember számára varázslatos kisugárzással bírnak. Ráadásul az elmúlt években az online kaszinók egyre inkább népszerűvé váltak, így ma már mindenki számára elérhető a kaszinó élmény. Ehhez csak egy megbízható online kaszinó szolgáltatót kell taláni, amelyhez akár sokak szerint legjobbmagyarkaszinok.com oldal is használható. Nem számít azonban, hogy hagyományos szárazföldi, vagy éppen online kaszinóról van szó, az biztos, hogy számtalan kevésbé ismert, lenyűgöző tény lengi körül azokat. Az alábbiakban ezekből mutatunk be néhányat.

A Kaszinók eredetileg Olaszországból származnak

Ha manapság kiejted valahol a kaszinó szót, sokan azonnal Las Vegasra vagy éppen Makaóra gondolnak, hiszen ezek a legismertebb helyek a világon, ahol rengeteg szárazföldi kaszinó megtalálható. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a kaszinók eredetileg Olaszországban alakultak ki. Az első, kaszinóhoz hasonló intézmény a 17. században kezdett működni. Egészen pontosan 1683-ban alapították az első, úgynevezett ridottót Velencében. A helyszín pedig nem véletlen, hiszen a cél az volt, hogy a híres velencei karnevál ideje alatt próbáljanak meg szervezett kereteket nyújtani a szerencsejátékoknak. A ridottó kétféle játéknak adott helyett. Az egy a biribi volt, amely a mai lottóra emlékeztet. Ezt összesen hetven számmal játszották. A játékosoknak egyet kellett kiválasztaniuk, és reménykedniük, hogy az lesz a szerencsés szám. A játék érdekessége, hogy a nyertes a játék árának a 64-szeresét kapta meg, a maradék a ház nyeresége volt. A másik elérhető játék neve a basetta volt. Ez egy kártyajáték, amely ma a póker, a blackjack és a römi ötvözetének felelne meg.

Nem Las Vegas a szerencsejáték fővárosa

A kaszinók, illetve a szerencsejátékok említésekor a legtöbb ember azonnal Las Vegasra gondol, hiszen annyi hír kering az amerikai városról, hogy kézenfekvő azt hinni, hogy ez a legnagyobb szerencsejáték központ a világon. Ismertség tekintetében egészen biztosan listavezető. Ha azonban azt nézzük meg, hogy hány kaszinónak ad otthont, és évente hány ember látogatja meg, akkor nem Las Vegas végez az első helyen. A dobogó első helyén a Kínában található Makaó végez. Ez azért is érdekes, mivel Makaó az egyetlen olyan hely Kína területén, ahol engedélyezett a szerencsejáték. Ez azonban elegendő ahhoz, hogy világelső legyen, hiszen itt található a legtöbb kaszinó. Ráadásul az is elmondható, hogy a játékosok sokkal több pénzt költenek el a makaói kaszinókban, mint Las Vegasban. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy több vendég érkezik ide, másrészt pedig sokkal nagyobb a VIP szobák és asztalok aránya, ahol magad tétekkel szoktak játszani.

A rulett az ördög játéka

Biztosan sokan hallották már azt a kifejezést, hogy az ördög játéka. Arról is biztosan sokan tudnak, hogy a népszerű játékot, a rulettet szokás ezzel a névvel illetni. Az azonban már kevesen tudják, hogy pontosan mi is ennek az oka. Pedig a megoldás egyszerű. Ha összeadjuk a rulett keréken megtalálható számokat, akkor a végeredmény 666 lesz, amelyet az ördög számaként tartanak nyilván. Persze a rulett megtervezésekor nem ez volt a cél, sőt, még csak nem is a játék. Valójában egy matematikus szeretett volna egy örökmozgót készíteni. Bár ez a terve nem sikerül, a találmányt mégis hasznosították, így lett belőle a világ egyik legnépszerűbb kaszinó játéka.

A világ legkisebb és legnagyobb kaszinója

Arról, hogy hogyan kell kinéznie egy kaszinónak, mindenkinek van elképzelése, hiszen legalább a filmekben mindenki látott már ilyen szerencsejáték helyet. A legtöbbek képzeletében óriás, többszintes épületek jelennek meg, ahol lenyűgöző környezet került kialakításra. De mi a helyzet, ha egy kaszinó ennél jóval kisebb. Ehhez elegendő megnézni a világ legkisebb kaszinóját. Ez pedig nem más, mint a egy taxi, amely Londonban lelhető fel. Ráadásul nem egy helyen, hiszen ez az autó folyamatosan közlekedik a város utcáin. A játékok, az osztó és a bár a hátsó ülésen kapott helyett. Ezzel a játékosok összeköthetik a kellemeset a hasznossal, azaz miközben eljutnak az úti céljukra, kedvenc játékaikkal is játszhatnak. Persze azt érdemes szem előtt tartani, hogy a szűk helynek köszönhetően a játékok választéka sem túl széles. Azonban ezért egészen biztosan kárpótol mindenkit az egyedi élmény.

Ha pedig azt szeretnénk megtudni, hogy melyik a legnagyobb kaszinó, akkor egészen az Egyesült Államokig kell utazni. Meglepő módon azonban továbbra sem Las Vegasban kell keresgélni. A világ jelenlegi legnagyobb kaszinója ugyanis Oklahoma városában kapott helyett. Maga a kaszinó mintegy 600.000 négyzetméteren helyezkedik el. Nem is csupán kaszinó ez a hely, hanem egy szórakoztató központ. Helyett kapott itt számos kaszinó terem, éttermek, medencék, szállodák és számos más, a felhőtlen szórakozást támogató lehetőség. Ebben az esetben pedig abban is biztosak lehetünk, hogy a játékválasztékra sem lehet panasz, hiszen ekkora területen rengeteg minden elfér.

A magyar kaszinók eredetileg nem szerencsejáték helyek voltak

Ha ma a kaszinó szót említjük, akkor mindenkinek a szerencsejáték jut eszébe. Nem volt ez azonban mindig így, hiszen eredetileg a kaszinó teljesen mást jelentett. A kaszinó nevű intézmények a 19 században jelentek meg. Eredetileg pedig arra szolgáltak, hogy a tanult emberek itt gyűljenek össze annak érdekében, hogy előremozdítsák a köznevelés fejlesztését, illetve magának az országnak a sorsát. A kaszinók így gyorsan a társadalmi élet fontos helyszíneivé váltak, ahol a politikának és a társas programoknak egyaránt nagy szerepe volt. Ennek részeként egy idő után a játékok is helyet kaptak itt, bár nem ez volt a legfontosabb tevékenység a korabeli kaszinókban. Idővel azonban változott ezeknek az intézményeknek a szerepe, és a politika helyett egyre nagyobb szerepet kaptak a szórakoztató lehetőségek, míg végül teljes mértékben az utóbbi maradt a profiljuk.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!