Tablao flamenco est Budapesten – 11.20.

Régen a szükségről szólt a flamenco, ez hívta életre. A szegénység, az éhezés. Erről szóltak a dalok. Mi nem ebbe születtünk bele. Hogyan táncolhatunk és zenélhetünk mégis flamenco-t, ha nem éltünk át, nem éreztük a saját bőrünkön, milyen az éhezni és üres gyomorra pohárka bortól dalra fakadni? Nekünk máshol kell keresnünk magunkban a flamenco-t. A zsigereinkben. Ott, ahová az eszünk már nem tud követni. Talán csak egy hangemlék, vagy illattöredék a tudatalattinkban. Ezért hát táncolunk és zenélünk, amennyit csak lehet, ameddig zeng bennünk a lélek.

A mi célunk, hogy idevarázsoljuk a tablao-k bensőséges hangulatát, a tradíció és az improvizáció különleges ötvözetét és a flamenco szenvedélyét. Egy ilyen est a zene, a tánc és a néző-hallgató közönség egyszeri és megismételhetetlen találkozása. A tablao csakis együtt működik.

„Semmilyen műfaj nem képes úgy megidézni a tűz-elem sajátosságait, mint a flamenco tánc. A bonyolult ritmika a kiszámíthatatlanság érzetét kelti, így a cipők kopogása a tűz pattogását idézi meg a színpadon, míg mi, nézők, abban gyönyörködhetünk, hogy sem a szoknya ráncai, sem a kézfejek nem lobognak kétszer ugyanúgy – amiként a láng nyelvei sem.” (Oravecz Péter)

A nemzetközi csapatunk tagjai:

Jorge Díez Aragón (ES) – ének, cajón, gitár (Sobre Fuego)
Oravecz Péter – gitár, (Sobre Fuego, Manoya)
Házi Gabriella (NL) – tánc, palmas
Bencsik Andrea – tánc, palmas
Bajnay Beáta – tánc, palmas (Sobre Fuego, Aldebaran Kompánia)

Időpont:

2019. november 20. szerda – 20:30

Helyszín:

Muzikum Klub & Bistro

1088 Budapest, Múzeum utca 7.

Jegyek: 3000.-
A helyszínen csak a koncert napján lehet vásárolni, kizárólag készpénzért!

Online link: https://tixa.hu/Tablao-flamenco-est_20191120_muzikum

Még több flamenco, Spanyolország cikk!