Siempre FLAMENCO Műhely 2023

siempre flamenco műhely 2023

Szeretettel várunk idén nyáron is intenzív flamenco műhelyünkbe, ahol napi három órányi táncolás, új tudás, új tapasztalatok, szuper társaság, közösségi élmények, rengeteg gyakorlás, és annál is több táncos élvezet vár rátok. Az idén is két témát indítunk, a „Bulerías alapozó” témát a flamenco táncot 1-2 éve gyakorlók számára, az „Alegrías kendővel” csoportot pedig a tapasztaltabb, középhaladó-
haladó táncosoknak.

A nyári időszak és a kurzus intenzitása adta lehetőségeket arra szeretnénk kihasználni, hogy olyan tapasztalatokra és tudásra tegyen szert, aki eljön, ami megbízható alapot ad a későbbiekben az adott témában, vagyis a bulerías, vagy a kendős tánc terén.

Mindkét csoportnak naponta 2×85 perces órája lesz, az egyik óra Keck Máriával, a másik óra Böröcz Petrával. Igy hétfőtől péntekig összesen 15 órányi tánc, gyakorlás, tapasztalat és élmény vár a résztvevőkre.

Az alábbiakban a kurzus részletes információi következnek.

Időpont:

2023. Július 3-7. (hétfőtől péntekig), 18.00-21.00

Helyszín:

Murányi 10 Tánc- és Sportakadémia

Árak:

A teljes kurzus ára 50 000 Ft, ha június 4-éig jelentkezel, és befizeted az előleget.
A teljes kurzus ára 55 000 Ft, ha június 4-e után jelentkezel.
Napijegy (180 perc) – 12 000 Ft

Ha valaki nem tud jönni a kurzus egészére, azt javasoljuk, hogy az első napokra jöjjön, és ne később kapcsolódjon be, mert az egyes napok tananyaga egymásra épül.

Órarend:

Bulerías alapozó csoport
18.00-19.30 – Bemelegítés, technika, bulerías ritmus és tánc Böröcz Petrával
19.30-21.00 – Bulerías ritmus, tánc és zeneismeret Keck Márival.

Alegrías kendővel csoport
18.00-19.30 – Bemelegítés, kendőtechnika, koreográfia Keck Máriával
19.30-21.00 – Kendőtechnika, kopogástechnika, koreográfia Böröcz Petrával

Bulerías alapok
A bulerías a flamenco egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb műfaja. Szinte mindenki rajong érte, aki közel kerül a műfajhoz. Gyors, pörgős, humoros és ritmikájánál fogva egy bizonyos élettel teli, jóleső feszültség áramlik benne egyfolytában. Mindezek mellett nem könnyű, alapja a 6/8-os ritmusvilág. A kurzus célja az, hogy a ritmust sokféle módszerrel megtapasztalva minél inkább beidegződjön a bulerías lüktetés, ami a bulerías táncolás alapja. Emellett megismerkedünk a tánc legalapvetőbb elemeivel, lépésekkel, lezárásokkal, mozdulatformákkal, amelyeket aztán bulerías táncunkban használunk.

A kurzus mindazon táncosoknak szól, akik legalább 1-2 éve művelik a flamenco táncot, valamint mindazon tapasztaltabb táncosoknak, akiknek esetleg még nem volt szerencséjük a buleríashoz, és most belevágnának, vagy már táncolták, de jobban éreznék magukat benne, ha újra átvennék az alapelemeket és a ritmust.

Alegrías kendővel
A nagy, hímzett, rojtos kendővel való táncolás nemcsak kívülről teszi hasonlatossá a táncost egy szárnyas lényhez, a kendővel táncolás egy felfokozott szabadságérzetet, szárnyalás érzetét kelti a táncosban is. Ezzel a csodálatos technikával fogunk foglalkozni egy Alegrías koreográfia elsajátítása közben. Minden nap gyakoroljuk a kendőtechnika fogásait, valamint a ritmusérzetet erősítő kopogás gyakorlatok is lesznek. Mindezekre építve sajátítjuk majd el tradicionális táncunkat.

Az Alegrías az életöröm tánca, kendővel és a nyári napfénnyel övezve igazán felemelő, magával ragadó nyári élmény lesz belőle. A kurzusra a flamenco táncot legalább 3-4 éve művelő táncosokat várunk, akik már megtapasztalták az Alegrías 12/8-os ritmusvilágát.

Jelentkezés:

A jelentkezés minden esetben írásban történik e-mailen, vagy Messenger alkalmazáson keresztül. A jelentkezés az előleg befizetésével válik érvényessé. Az előleg a tandíj 50 százaléka, amit a kurzushét kezdetétől számítva nem áll módunkban visszaadni.
A kurzus megfelelő számú jelentkezővel indul, ezért kérünk, ha jönnél, mindenképpen időben jelezd nekünk szándékodat.

Jelentkezési határidő: 2023. JÚNIUS 4.

Elérhetőségek:

Böröcz Petra, boroczpetra@gmail.com , 305157023
Keck Mária, keck.maria@yahoo.es

Ha bármilyen kérdésed lenne, keress minket bizalommal.
Szeretettel várunk:
Marcsi és Petra

Még több flamenco, Spanyolország cikk!