Hola Budapest! – Jesús Mendez és Pirók Zsófia előadása

Hola Budapest- flamenco előadás

Flamenco a négyzeten: Jesús Mendez spanyol flamenco énekes és Pirók Zsófia magyar flamenco táncos közösen lépnek fel a Lőrinc pap téren.

Jesús Mendez a jerezi flamenco énekesek egyik legjelentősebb családjába, a Méndez családba született, melynek legismertebb tagja, képviselője La Paquera de Jerez volt. Karrierje tizenhét éves korában kezdődött. Jesús a La Plazuela hangzásvilága iránt maximálisan elkötelezett, a bulería és a soleá áll hozzá közel, és az utóbbi években egyre kiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújt. Az ¡Hola Budapest! fesztiválon Mendezt Pepe del Moreo kíséri.

Pirók Zsófia első külföldi végzősként szerzett professzionális képesítést a sevillai Conservatorio Profesional de Danza flamenco szakán. Első önálló darabját (Colores de Mujer – A Nő színei) is Sevillában mutatta be először. 2019-ben a Táncművészek Szövetsége Az évad legjobb női táncművésze díjjal ismerte el munkásságát, és a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjat második alkalommal vehette át. Alkotásaiban folyamatosan keresi a kapcsolódást más művészeti ágakkal, tágítva ezzel a műfaj határait, és beemelve ezzel a flamencót a hazai művészeti életbe.

Időpont:

2023. szeptember 30. szombat 15:00

Az előadást követően 16:00-tól te magad is kipróbálhatod a táncot, elsajátíthatod az alapjait Pirók Zsófia workshopján.

A program ingyenes.

Helyszín:

Budapest, Lőrinc pap tér

Még több flamenco, Spanyolország cikk!