Flamenco&Pilates Hétvége Balatonakarattyán – jún. 25-27.

flamenco pilates hétvége

Flamenco & Pilates hétvége Balatonakarattyán

Ép testben ép lélek. Ez is lehetne a mottója a pilates és flamenco táncórákat kínáló balatonparti hétvégének, amit Pápay Eszter pilates oktató és Böröcz Petra flamenco táncos együtt vezetnek. Aki eljön, igazi feltöltődésre, testi fejlődésre és lelki inspirációra, remek közösségi és balatoni programokra számíthat.

A három nap alatt

– 5 db 60 perces pilates órán,
– 5 db 60 perces flamenco táncórán,
– egy, a flamenco kultúrájáról szóló interaktív előadáson, beszélgetésen vehetsz részt.

– A hétvége után egy-egy 25-30 perces online pilates, illetve online flamenco videó órához kapsz hozzáférést a www.bpflamenco.hu oldalon.
– A pilates és flamenco órák között egészséges frissítővel, gyümölccsel, zöldséggel kínálunk.
– A háromnapos program ára 38 000 Forint, ami a pilates és táncórákat, az órák közti frissítőt, az online videó órákat, valamint a flamenco kultúrájáról szóló előadást tartalmazza.
– A részvételhez sem táncos, sem pilates tapasztalat, előzetes ismeret nem szükséges, teljesen kezdők jelentkezését is várjuk.

A koncepciónk:

Test és lélek … avagy az izmok és ízületek erősítése, előkészítése után a lélek is sokkal több „térhez” és lehetőséghez jut a táncban való szárnyaláshoz.

A pilates olyan mozgásrendszer, mely során megnő izmaink és ízületeink állóképessége, és sérülékenységük csökken. Testünk, mélyizmaink stabilizálása-mobilizálása, valamint a helyes légzés révén segít megérezni a bennünk rejlő erőt, tartást, segít visszatalálni a központunkhoz, segít testileg és lelkileg egyensúlyban maradni. A gyakorlatokat folyamatos koncentrációval, tudatossággal és precízen végezve javul a testtudatunk és a mozgáskoordinációnk, ami a napi életvitel során is rendkívül fontos, de erősíti lelki állóképességünket is. Az erősítés alapvető kiegészítője a streching, ami oldja az izom- és az idegrendszer blokkjait, ezáltal segít a stresszoldásban is.

Pápay Eszter pilates oktató rendkívüli odaadással, lelkesedéssel és precizitással kíséri a vele tartókat a gyakorlatokon keresztül. Pilates óráit sok-sok, az erőfeszítést és sikert övező mosoly kíséri. Óráin a résztvevőkről képi és videófelvételek készülhetnek.
Eszterről és az általa tartott pilates programokról itt tudhatsz meg többet: https://www.facebook.com/PilatEszter-300125593942350

Minden tánc alapja a testben az a fajta izomerő, erőnlét és egyensúly, amit ezek a pilates órák is adhatnak. Magunkat megerősítve, átmozgatva fantasztikus élmény lesz együtt táncolni. Ezen a hétvégén a Flamenco Rumba (Rumba Gitana) stílusával ismerkedhettek meg sok-sok ritmusjátékon, tánclépésen, közös, játékos táncgyakorlaton keresztül. A ritmus, a dal és az egymást támogató résztvevők köre egy olyan közös energiateret hoz létre, ami igazán felszíbadít, inspirál és új utakra csábít. Az öt alkalom során betekintést kaphatsz a közösségi flamencozás mikéntjébe, megtanulhatod a Flamenco Rumba stílus ritmusát, a tapsolás módját, néhány alaplépését, megismerkedhetsz a zenében és a táncban egymással összefonódó „játéklehetőségekkel”. Ráadásul mindezt a Balatonpart különösen inspiráló közelségében.
Böröcz Petráról és flamenco programjairól itt tudhatsz meg többet: www.bpflamenco.hu

Program

Június 25. péntek
Délelőtt:
9.00 – 10.00 Pilates óra Pápay Eszterrel
szünet frissítővel
10.15 – 11.15 Flamenco táncóra Böröcz Petrával
Délután:
17.00 – 18.00 Pilates óra Pápay Eszterrel
szünet frissítővel
18.15 – 19.15 Flamenco tánc óra Böröcz Petrával

Június 26. szombat
Délelőtt:
9.00 – 10.00 Pilates óra Pápay Eszterrel
szünet frissítővel
10.15 – 11.15 Flamenco táncóra Böröcz Petrával
Délután:
17.00 – 18.00 Pilates óra Pápay Eszterrel
szünet frissítővel
18.15 – 19.15 Flamenco tánc óra Böröcz Petrával
19.30 – 20.30 Beszélgetés/előadás a flamenco kultúrájáról zenés illusztrációkkal

Június 27. vasárnap
Délelőtt:
9.00 – 10.00 Pilates óra Pápay Eszterrel
szünet frissítővel
10.15 – 11.15 Flamenco táncóra Böröcz Petrával

Helyszín:

Balatonakarattya magaspart https://www.google.com/…/data=!3m1!4b1!4m5!3m4…
Esős idő esetén: Fülei Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Széchenyi utca 40 Füle 8157

Részvételi díj:

A teljes, háromnapos program ára 38 000 Forint
Szombat-vasárnapi ár 28 000 Forint

A jelentkezés határideje és menete:

Jelentkezni, érdeklődni e-mailben, a boroczpetra@gmail.hu, vagy a eszterpapay7@gmail.com, telefonon a 3051517023, vagy a 705386268 telefonszámon tudsz.
Az érvényes jelentkezés feltétele az előleg számla ellenében való átutalása. Az előleg a részvételi díj 50 százaléka.
A workshop minimum 7 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre, ezért kérünk, hogy a jelentkezési határidőig mindenképpen keress meg minket, ha jönnél. A maximális létszám 15 fő.
Jelentkezési határidő: 2021.06.10.

FONTOS!

Az előleget a workshopot megelőző héten (június 18-ától) már nem áll módunkban visszaadni, kizárólag orvosi igazolással indokolt esetben.
A jelenleg várható szabályozás értelmében, mivel esős idő esetén zárt térben tartjuk az órákat, egyelőre csak oltási igazolvánnyal rendelkezők jelentkezését tudjuk elfogadni.

A workshopon mindenki saját felelősségére vesz részt!

Mire lesz szükséged?

Hozz Magaddal Pilates/ Jóga matracot, vagy egy vastagabb plédet! Gyere kényelmes öltözetben. Legyen nálad víz, fürdőruha, naptej és törölköző!

A flamenco órákra a hölgyeknek érdemes szoknyát hozni – ha van, és jól érzed magad benne, térd alattig, vagy bokáig érőt. S noha a flamenco műfajok zömét kopogós cipőben táncolják, erre most nem lesz szükség, de olyan lábbelit hozz magaddal a táncra, amiből nem fordul ki könnyen a lábad (vagyis egy laza papucs például nem lesz praktikus).

Ha kérdésed lenne, vagy jelentkeznél, fordulj bizalommal hozzánk. Jobbnál-jobb tervekkel és hatalmas lelkesedéssel várjuk ezt a közösségkovácsoló, átmozgató, táncos hétvégét!
Eszter és Petra

Még több flamenco, Spanyolország cikk!