Flamenco tánctechnikai kurzus-Marina Elana Scannell

flamenco tánctechnika kurzus

Flamenco tánctechnikai kurzus Marina Elana Scannell-vel.

Flamenco kicsit másképp.

A workshopon a törzs és a karok kapnak nagyobb hangsúlyt, különös tekintettel a tradicionálistól eltérő, modernebb mozgás sorokra és formákra, melyek felhasználhatóak lesznek falsettákhoz vagy silencio-hoz, akár intro-hoz. A gyakorlatsorok a kar-, és törzs koordinációjára összpontosítanak valamint a forgásokra. Tervünk szerint figyelmünk fókuszát először a Marina által mutatott marcando-k, marcajek kombinációira helyezzük, majd sort kerítünk kisebb improvizációs feladatok segítségével saját variációk felkutatására és a táncos jelenlét erősítésére is.

A kurzus közép-haladó és haladó szinttől ajánlott, de bátor és táncos múlttal rendelkező kezdők is látogathatják.

Tervezett órarend:

2022. szeptember 1-4

17.00 – 19.00 – haladó csoport
19.15 – 21.15 – közép-haladó csoport

Helyszín:

Szüerro Tánciskola, Budapest, Eötvös utca 50.

Kurzus árakról

információ e-mailben vagy telefon kérhető.
Órajegy. nincs, csak a teljes kurzus részvételre van lehetőség.
Két kurzus, azaz csoport óráján is részt lehet venni.

Jelentkezés:

Előleg befizetésével válik érvényessé. Az előleg visszafizetésére csakis a kurzus meghiúsulása (nem megfelelő jelentkezői létszám) esetén, illetve orvosi igazolás ellenében van mód.
– Jelentkezési és előleg befizetési határidő: 2022. augusztus 1.
– Elérhetőségek: bajnay.beata@gmail.com, Tel.: 06-30.284.0906

A tanárról:

Marina Elana már fiatalkorában elkezdte gyakorolni a balettet, a spanyol klasszikus táncot és a flamenco-t San Francisco-ban majd mikor New Yorkba költözött megismerkedett a Graham-technikával is. Kiterjedt flamenco tanulmányokat folytatott Sevilla-ban és Madridban olyan művészekkel, mint Yolanda Heredia, Belen Maya, Isabel Bayón és Soledad Barrio. Az elmúlt tizenkét év szakmai pályafutása során az Egyesült Államok legfontosabb flamenco társulataiban szerepelt, köztük a Caminos Flamencos-ban, a Maria Benitez Teatro Flamenco-ban és a neves New York-i székhelyű Noche Flamencában, melynek hét éve tagja. Ezen idő alatt a Noche Flamenca társulattal széles körben turnéztak az USA-ban, és felléptek nemzetközi színpadokon is. Tavaly a New York Times kritikusa, Brian Seibert azt írta róla: “úton van afelé, hogy kiváló táncos váljon belőle”. Marina által alkotott és előadott koreográfiákat beválogatták a New York-i Nemzetközi Fringe Fesztiválra, meghívták a Jacob Pillow Inside / Out fesztiválra és a Queensboro Táncfesztiválra valamint bemutatták a Stanford University NExT Performance sorozatán belül is. Marina 2008-ban végzett a Stanfordi Egyetemen film- és médiatudományi diplomával, melynek témája az „Avantgárd esztétika és előadás” volt.

Jelenleg futó kortárs flamenco tánc társulati projektjük a 2018-ban Fanny Ara-val közösen alapított Sintonía, melynek tagja és társalapítója is egyben. Első produkciójuk, a Tattooed, a túlélők erejéről és ellenálló képességéről szóló kísérleti flamenco táncműsor, 2019 októberében mutatták be San Francisco-ban. A tánckritikus, Renee Renouf beszámolójában elismerőleg írt az előadásról: “az egyik legcsodálatosabb, legmegindítóbb flamenco-produkció, amit valaha láttam, amely óriási hatást gyakorol a nézőre.”

Még több flamenco, Spanyolország cikk!