Flamenco tábor Szigetmonostoron

Szegőfi Luca Manzanilla

Kedves Flamenco Rajongó,

Június végén tarts velünk, kopogjuk szét a Szentendrei-szigetet!
Sok szeretettel várlak Téged is az általam szervezett flamenco táborba, mely csodálatos helyszínen, Szigetmonostoron kerül megrendezésre. A tábor folyamán táncoktató társam lesz MARÍA LA MANZANILLA flamenco táncművész, aki Granadából érkezik hozzánk. ?
A négy napos flamenco tábor ideje alatt kiszakadunk végre a városból, felfedezzük a Szentendrei-sziget legcukibb falucskáját, fürdünk és hajókázunk a Dunán, esténként zenélünk, bandázunk, valamint ami a legfontosabb, annyit táncolunk, amennyit csak bírunk.

– A TÁBOR CÉLJA –

Az, hogy a lehető legtöbbet fejlődjön a flamenco tánctudásod úgy, hogy közben jó társaság vesz körül, nyugodt környezetben vagy és feltöltődhetsz két táncóra között. Négy napon keresztül annyi táncórán és elméleti oktatáson vehetsz részt, mely 3 hónapnyi táncórát jelent normál esetben az év folyamán.

– A TÁNCOKTATÁS –

A táncoktatás 3 csoportban fog megvalósulni: kezdő / középhaladó / haladó szinteken.

Táncoktatók: María „La Manzanilla” és Szegőfi Luca „La Lucita”

Az órák két külön teremben fognak zajlani egyidejűleg és mindegyik csoportot tanítani fogjuk mindketten, felváltva.
Az órák élő gitárkísérettel fognak megvalósulni Girán Péter gitárművész jóvoltából ?

María „La Manzanilla”:

Granada egyik legnépszerűbb flamenco táncosa. Táncstílusában különösen tetten érhetőek a granadai cigány hagyományok és az autentikus elemek. A malagai Conservatorio Superior de Danza-ban koreográfusi szakon végzett Antonio Canales, Fernando Hurtado, Rocío Molina, Maribel Gallardo, Milagros Mengibar, Carlos Chamorro és Ramón Martínez tanítványaként. Többek között a granadai Carmen de las Cuevas flamenco iskola állandó táncoktatója.

Szegőfi Luca „La Lucita”:

30 éve koptatom a színpadok deszkáit. Táncos tanulmányaim első 12 évét a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhelyben folytattam, majd külföldi és magyar flamenco táncművészektől ismertem meg a flamenco világát. Az elmúlt 18 évben a flamenco bölcsőjétől, az andalúziai Granadától kezdve San Francisco-ig számos autentikus táncmester képezte flamenco tánctudásom. Tanfolyamaim során nagy hangsúlyt fektetek az elméleti oktatásra, a jellemző dalok megtanulására, az improvizációra és a tánc szerkezeteinek elsajátítására is.

– ELMÉLETI ÓRÁK –

Elméleti órák mindenkinek közösen, egy csoportban fognak zajlani, mely során az egyes műfajok (palo-k) ritmusára, palmas technikákra, a tanult táncok jellemző „szerkezeteire” és közismertebb dalaira fogunk fókuszálni.

– IDŐPONT –

2023. június 29. (csütörtök) – július 2. (vasárnap)

– HELYSZÍN, SZÁLLÁS –

A tábor egy csodálatos helyszínen, a szigetmonostori Regatta Szabadidőközpontban kerül megrendezésre, a Duna parton. Az egész épületben csak mi leszünk. A teraszon esténként lehetőség van zenélésre, éneklésre, táncolásra.

Szállás igényelhető. A Regatta Szabadidőközpont egyben panzió is, a szobák és próbatermek ugyanabban az épületben találhatóak. Ha nem szeretnél szállást, akkor a napi bejárás is lehetséges.

Fotók a helyszínről: https://panzioregatta.hu/panzio-epulet/

– ÉTKEZÉS –

Napi háromszori étkezés igényelhető a helyszínen, ételérzékenységet is figyelembe vesznek.

– TOVÁBBI INFO –

lalucitaflamenco@gmail.com címen kérhető

Várlak sok szeretettel,
Luca

Még több flamenco, Spanyolország cikk!