Encuentros Flamencos Évadnyitó Koncert és Klub – 09.15.

A flamenco varázsa a találkozásokban rejlik: ahogy a több száz évnyi tradíció a jelen kor zenei és mozgásformáival keveredve éled, ahogy a színpadra lépő művészek a pillanat erejéből, közös energetikai terükből improvizatív módon merítve formálják dallamaikat, ritmusaikat, mozdulataikat. A zenei hagyomány jelenünk ízlésével, energiáival fuzionál, míg a műfaj művelői egymás művészi világával összefonódva muzsikálnak. E körbe a közönség és reakciói éppúgy bevonódnak, mint a dallamok, így valósul meg a flamenco koncert minden pillanatában megismételhetetlen varázslatos közös és közösségi élménye. Ezen az estén Andalúzia zenei kincsét mexikói és magyar művészek hozzák el a StúdióK Színház színpadára.

Évadnyitó koncertünkön olyan csodás művészek körében oszthatjuk meg a flamenco élményét, mint a Mexikóból érkező Fernando Soto Gonzáles flamenco gitárművész, honfitársa, Angel Ramos Magaña cajón művész, a Madrid színpadain ismertté vált énekes és flamenco táncművész Keck Mária, valamint Böröcz Petra budapesti flamenco táncos.

Fellépők:

Angel Ramos Magaña – cajón
Böröcz Petra – tánc
Fernando Soto Gonzáles – gitár
Keck Mária – ének, tánc

Időpont, helyszín:

StúdióK Színház, 2019. szeptember 15., vasárnap 19.00 óra
Jegyek 3400 forintos áron kaphatók a StúdióK Színház jegypénztárában, valamint a jegy.hu oldalon.

A koncert után a színházban egyórás Flamenco Klubra várjuk a fellépő zenészek kíséretével táncolni, tapsolni, énekelni, gitározni vágyókat. Tangos és Bulerías Fiestára lehet készülni. A Klubon a koncertre szóló belépőjeggyel lehet résztvenni.

Fernando Soto Gonzáles

A kiváló mexikói flamenco gitáros különböző flamenco társulatokban működött közre hazáján belül és kívül. Olyan nemzetközileg kiemelkedő flamenco művészek előadásaihoz szerzett zenét, mint Martín Cruz, Marién Luévano, María Juncal, Karen Lugo.
Olyan kaliberű művészekkel működött együtt, mint Fernando de la Mora, El Amir, Jorge Pardo, Carmen Ledesma, Luis de Luis, Manuel Gago, La Chocolata, La Samarona.
Szerepelt a Teatro de Bellas Artes, Teatro de la Cuidad, Auditorio Nacional színpadján, fellépett a Huamántla ’98, Atlíxco, Festival Afrocaribeño, Kin Festival, Festival Metepéc színpadain és 5 hónapon keresztül játszott a “Los Tarantos” granadai tablaóban, Sacromontén.

Angel Ramos Magaña

A flamenco cajón művészetét a legnagyobb mesterektől sajátította el, úgy mint El Piraña-, Ramón Porrina-, Kike Terrón- és Manu Masaedo-tól.
Olyan különböző zenei stílust képviselő, nemzetközi művészekkel működött közre, mint Mexicanto, Mitote Jazz, Gabriel Gonzalez y el Groove capital, Jessie Groove, El Amir, Jorge Pardo és Karen Lugo.

A két művész aktuális zenei projektje a flamenco fúzió műfajú ZAMAPAAX, amelyet 2017 óta működtetnek.

Keck Mária

Keck Mária a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott modern koreográfusként és az Universidad de Alcalán végzett mesterképzést zeneterápia szakon, Spanyolországban. Flamenco tanulmányait a madridi Academia Flamenco Amor de Diosban tökéletesítette számos világhírű flamenco mesterrel (Inmaculada Ortega, La Truco, Concha Jareño, Carmen La Talegona).
2010-től Madridban él és a város legrangosabb tradicionális flamenco színpadjain táncol (Candela, Café Berlin, El Cortijo, Casa Patas, Sala Barco, Cardamomo, Café de Chinitas, Café Ziryab) a műfaj kiemelkedő spanyol és nemzetközi művelőivel együttműködve (David Durán, Fernando De La Rua, Caridad Vega, Jesús González Hernández, Isabel Soto, Sonia Cortés, Antonio El Ciervo, Luis Miguel Manzano, El Piculabe, Laura Abadia).
Alapítója a De Cobre roma-magyar flamenco fúziós társulatnak, amellyel énekesként és táncosként turnézik fesztiválokon és színházakban Bettina Flater, Víctor Guadiana és Miguel Reyes flamenco művészekkel együttműködve.
Táncos a madridi Pellizco del foro társulatban, táncos-énekes a madridi Miguel Reyes Sextetben, alapító-táncos-énekes a szlovén koprodukciós Ex Auróban együttműködve Antonio El Potaje, Guillermo García, Carlos Orgaz, Miguel Reyes, Sonia Cortés, Ernesto Bravo, José Hernández, Bego Salazar, Rubén Puertas, Karen Lugo, Tomaz Pacnik művészekkel.
Négy lemez és egy DVD megjelenéséhez fűződik a neve Madridban és Budapesten (Ethnómada, De Cobre, Ex Auro – szerző, Miguel Reyes Sextet – közreműködő, Pellizco del foro – közreműködő)
Pedagógus és előadóművész Japánban (Fukuoka és Osaka) az Alma de Flamenco akadémián (05.2012-09.2012) és számos flamenco projektben és fesztiválon közreműködik úgy, mint X. Berlin Flamenco Festival/Berlin- Pfefferberg (2005), Tablao Flamenco El Cortijo/Stuttgart (2011), Costa Dorada/London (2010-2012), Flamenco Backstage/Madrid (2017-2018), Flamenco on Fire/Pamplona (2018).

Még több flamenco, Spanyolország cikk!