Cara a Cara – flamenco est a Spinozában – már. 2.

cara a cara flamenco est

A flamencot nagyon sokáig családi közegben, kis udvarokon, a vacsoraasztal mellett, aztán andalúz éttermekben felállított fa táblákon művelték egyszerű emberek, zenészek, táncosok. Tették ezt többek között azzal a céllal, hogy magukról és a világukról valami érvényeset és igazat meséljenek. E terek és helyzetek intimitását és őszinteségét a mai napig őrzi a flamenco tradíciója. Cara a Cara, vagyis szemtől szemben mozdulunk, dalolunk, formáljuk a zenét és a táncot belülről fakadó késztetéseinkbe, a pillanat erejébe és a minket körülvevő energiákba kapaszkodva. Épp ezért tudja megmutatni és megidézni a flamenco azokat a szélsőséges, kellemes, örömteli, vagy épp szorító emberi érzéseket, amelyekben mindannyian osztozunk.

A tradicionális flamenco zenére, táncra és Keck Mária flamenco alapú saját szerzeményeire épülő műsor így nem csak a mediterrán napfénnyel telt ódon városokat, hegyeket és tengert idézi meg, de belső utazásra is csábít, amelynek úti célja mindenkinél más és más.
A Cara a Cara flamenco est a TEO Y la MAR flamenco duó, vagyis Keck Mária flamenco művész és Teo Mandžuka flamenco gitárművész, valamint Böröcz Petra flamenco táncművész együttműködésével jön létre.

Időpont:

2024. március 2. szombat 19:00

Helyszín:

Spinoza Színház, 1075 Budapest, Dob utca 15.

Jegyár: 4900 Ft

Jegyvásárlás itt

Fellépők:

  • Keck Mária – tánc, ének, cajón
  • Böröcz Petra – tánc, taps
  • Teo Mandžuka – gitár

.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!