A spanyol gitár elbűvölő világa – jún. 30.

spanyol gitár világa

A SPANYOL GITÁR ELBŰVÖLŐ VILÁGA

Közreműködik:
Miguel Ángel Cortés – flamenco gitár
José María Gallardo del Rey – klasszikus gitár

A Lo Cortés no quita lo Gallardo, napjainkban a spanyol gitár két legnemzetközibb gitárművésze, Miguel Ángel Cortés és José María Gallardo del Rey ambiciózus és tudatos közös projektje, akik azt az üzenetet kívánják közvetíteni számunkra, hogy a klasszikus és a flamenco spanyol gitárzenei vonatkozásai nemhogy nem zárják ki, hanem épp ellenkezőleg, erősítik egymást.

Eredeti alkotásokon keresztül, a duó tökéletes szimbiózist hoz létre a klasszikus és a flamenco között, a fennkölt finomság technikájával mutatva be azt, hogy mindkét művészi világ ágazatai a spanyol gitár közös törzsében gyökereznek, amelyben különböző stílus- és kifejezésmódot juttat érvényre, de ugyanazon lélekkel és ugyanazon erővel. Végeredményben ugyanazon alkotó folyamat két oldalaként.

Eltérő hagyományok alapján kialakult előadóművészi személyiségük egyesülése lenyűgöző dialógust alkot, amely a klasszikus-flamenco aktuális nyelvezetén keresztül árasztja a spanyol gitár kifejezőerejét, érzelmességét és önnön valóját.

A határok feszegetésének felelőssége igazi kihívás volt a művészek számára és rendkívüli eredményt sikerül elérniük. A Lo Cortés no quita lo Gallardo napjaink gitárduóinak legambiciózusabb művészeti elvárásainak felel meg, annak bizonyítékaként, hogy a zenei alkotóvilág változásokon megy keresztül.

A program jelentős hazai és nemzetközi érdeklődésre tart számot, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a spanyol gitár varázsos világának pozitív fogadtatása és a közönségsiker garantált.

MŰSOR

José María Gallardo del Rey and Miguel Ángel Cortés:

 • Del Sacromonte al porvenir (Guajira)
 • Árbol de la bella sombra (Tangos)
 • Jabonero de la china (Bulería)
 • Noches de San Lorenzo (Preludio-Fuego-Plaza)
 • Nuestros mayores
 • Adagio flamenco & Aire de la cueva (Adagio & Tangos)
 • Bulería del 28 (Bulería)
  M. Font de Anta:
 • Amargura

José María Gallardo del Rey and Miguel Ángel Cortés:

 • Silverio, ¡Qué Flamenco! Tangos/Rumba

Időpont:

2018. június 30. 19:00-21:00

Helyszín:

Budapest Music Center

1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Támogatók:

Spanish Embassy Budapest
Cooperation Espanola
Instituto Cervantes de Budapest

Jegyek

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a bmc.jegy.hu oldalon.

 

Még több flamenco, Spanyolország cikk!