Zajos csend (flamenco táncszínház)

zajos csend flamenco előadás

ZAJOS CSEND
kortárs flamenco táncszínház

Időpont: 2022. március 27. vasárnap 18:00

Keck Mária – zene, ének, tánc
Böröcz Petra – tánc
Társrendező: Cziczó Attila
Szcenika és látvány: Horváth Máté
Rendezte: Keck Mária

A Zajos csend című fúziós táncszínházi alkotás a tánc szépsége, a színpadi látvány és az élő zene varázslata mellett egy elképzelt belső úton vezeti végig nézőjét tág teret engedve az érzékek és az ész asszociációinak. Mintha a mindennapi tettek mögött meghúzódó késztetések, érzetek, álomképek és vágyak szőtte sűrű szövet dalai, ritmusai, energiái szólalnának meg, kapnának hallható és látható teret, s válna ezáltal folytonos átalakulásuk, meg-megállásuk, összefonódásuk, vagy ellenkezésük egy belső utazássá.

A RITMUS a dalok és a tánc alapegysége, az idő folyásának mértéke és medre. Az idő a változás, a folytonos és megállíthatatlan átalakulás tere, mindannyiunk életútjának egyik meghatározója. Ahogy a zenét a hangok és csendek tagolják a ritmus szabályai szerint, úgy a mi időnk történésekkel, indulatokkal, sűrű érzelmekkel teli, máskor kiüresedő periódusok váltakozására fűződik fel. Különféle energiák találkozása révén új minőségek, új szavak, új dalok, új állítások, új mozdulatok keletkeznek, amelyek egybefonódva egymással tovább formálódnak, így válnak szerelemmé, hívássá, kívánsággá, álommá, indulattá, végül elmúlássá. Alámerülünk, utazunk, átalakulunk és időről időre megszűnhetünk annak lenni, aki voltunk, változhatunk, mégis magunk magarunk az időben.

Keck Mária flamenco táncművész, koreográfus és énekes, valamint Böröcz Petra flamenco táncművész közös produkciója egy meditatív hangulatokat a flamenco tánc szilaj energiájával váltogató kalandra hívja nézőit. A fúziós táncszínházi alkotás zenei anyagát Keck Mária magyar népdalokban, magyar cigány dalokban és spanyol dalokban gyökerező, rendkívül személyes jellegű átdolgozásai adják. A dalok légies, mégsem világos tónusú energiáit a flamenco tánc állandó lüktetése, a ritmusok zakatoló rendje, az alkotók improvizatív játékának ereje színezi.

Exkluzív kávézónk várja Nézőinket előadás előtt-alatt-után.
[ FÉM | színház+kávézó+belváros ]
Itallap: http://www.femszinhaz.hu/kavezo.php
[Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye szerint NEM szükséges védettségi/oltási igazolással rendelkeznie Nézőinknek. A maszkviselés kötelező!

Kérjük, jegyvásárlás előtt vegyék figyelembe az érvényes kormányrendeletet, ami eltérhet a vásárláskor hatályban lévőtől!]

JEGYÁR: 3 900 – 4 400 Ft

[FIGYELEM! A femszinhaz.hu oldalon keresztüli vásárlásnál kezelési költség NINCS!]
FÉM jegypénztár – előadások napján: 16.00-21.00
1056 Budapest, Váci utca 40.
(Bejárat az Irányi utcából!)
telefon: +36 30 405 7970
telefon: +36 1 618 6290

JEGYVÁSÁRLÁS: http://www.femszinhaz.hu/
Ha támogatná színházunkat, vásároljon TÁMOGATÓJEGYet!

Még több flamenco, Spanyolország cikk!