Tavaszi kezdő flamenco kurzus – márc. 23.

Böröcz Petra kezdő flamenco tanfolyam 2023 tavasz

Üdvözöllek a flamenco tánc jólesően végletes, inspiráló, felemelő, kívül-belül megmozgató, önmagunkhoz érő és másokkal összekapcsoló, romantikusan ringató, máskor szilajul lüktető, kemény és egyben lágy, nőies és férfias, nagyon is emberi világában! Ha vonz ez a világ, itt az alkalom, hogy kipróbáld, vagy újra felvedd a fonalat, ha korábban már volt szerencséd hozzá.

A Tavaszi Kezdő Flamenco Kurzus órái MÁRCIUS 23-ától CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 17.00 órától 18.00-ig lesznek.
A 60 perces órákból álló kurzus havi tandíja 12 000 Forint, a bérlet csak az adott naptári hónapban járható le. Az első tört hónapban (2 alkalom) a tandíj 6000 Ft. Órajegy csak az első alkalomra van.

Első óra: 2023. március 23.

A kurzus hossza: 10-14 alkalom (május végéig mindenképp, hosszabbítható június végéig) a csoport igényeitől függően.
A kurzuson a flamenco tánc alapjainak megismerésével foglalkozunk, mint a ritmus, a test, karok, kezek és csípő alapvető mozdulatai,. Elsajátítunk egy alapvető lépéskészletet, valamint néhány ritmikus kombinációt. A cél mindezen elemek alkalmazása a TANGOS de Cádiz táncban.

Az órákon nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy mindig értsük, mi és miért történik a táncban, mi a mozdulatok, lépések és a ritmus viszonya, és milyen a tánc és a zene viszonya.

Lehetőség szerint a kurzus vége felé élőzenés óra is lesz, mivel a flamenco tánc valódi varázsát, a zenében és a táncban rejlő kapcsolódási lehetőségeket élőzenével lehet igazán megélni.
A tanévet június végén kurzuszáró tablao esttel zárjuk, ahol a vállalkozók kedvűek kipróbálhatják, milyen a flamenco közösség támogató körében mozdulni, együtt lüktetni a zenével, feltöltődni.

HELYSZÍN:

M10 Tánc és Sportakadémia

1076, Budapest, Murányi u. 10.

JELENTKEZÉS:

A kurzus csak megfelelő számú jelentkezővel indul, ezért kérlek, ha jönnél, feltétlenül keress meg e-mailen, vagy telefonon.

Elérhetőség:
boroczpetra@gmail.com
305157023

HIÁNYZÁS:

A megváltott bérletek kizárólag az adott naptári hónapban járhatók le. Ez a kurzus fenntarthatósága mellett azt a célt is szolgálja, hogy valóban kevés legyen a hiányzás. A flamenco egy összetett tánc, ami akkor nyújt jó élményt, ha rendszeres és kitartó az óralátogatás, gyakorlás. Viszont akkor nagyon jó élményt ad!

Ha egyszer-egyszer mégsem tudsz jönni, semmi gond. Az órákat rögzítem jó kép- és hangminőségű videóra. Ehhez hozzáférést adok a hiányzóknak, hogy otthon, alkalmas időben bepótolhassák az órát. A felvételeket semmilyen más célra nem használom.

RUHA és CIPŐ:

Az órára kényelmes ruhát érdemes hozni, amiben szabadon tudsz mozogni, nem gond, ha beleizzadsz. A lányoknak, asszonyoknak ajánlom a térd alá, vagy bokáig érő szoknyát, esetleg leggingsszel, harisnyával kombinálva. Ha nincs, a tréningnadrág, vagy leggings fölé egy nagyobb kendő is felköthető a csípőre.

A cipő legyen stabil, lehetőleg magasított sarkú, de legfeljebb 5 cm magas. A néptáncos karaktercipő fazonja az optimális. Tűsarkú, és nagyon nyitott, magassarkú szandál nem megfelelő. Ha más nincs, egy balerinacipőben, vagy tornacipőben is el lehet kezdeni a táncot. Néhány alkalom után mindenki meg szokta találni a számára kényelmes és elérhető megoldást.
Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy jelentkeznél, keress bizalommal!

boroczpetra@gmail.com
305157023
Szeretettel várlak!
A mozdulatod Te vagy, a flamenco az inspirációd.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!