Siempre Flamenco Műhely 2020

siempre flamenco műhely 2019

Szépséges és örömteli nyári tánctémákkal várunk Titeket idén nyáron is a Siempre Flamenco Műhelyben! Találkozásaink fő témája a Sevillanas Corraleras lesz, amit táncolunk párban, pár nélkül, legyezővel, kendővel és legfőképpen a hozzá tartozó kiabálós versikékkel. A flamenco táncot most először, vagy újrapróbálókat kezdő kurzussal várjuk, a tapasztaltabb táncosokat pedig Caña koreográfiával, amit kendővel fogunk díszíteni. A kurzust Keck Mária flamenco táncos, énekes, koreográfus és táncpedagógus, valamint Böröcz Petra flamenco táncos vezetik.

Témáinkról részletesebben:

Sevillanas Corraleras

A Sevillanas az andalúz vásári forgatagok, népünnepélyek, vagy egyszerű házibulik megszokott műfaja, amit a spanyol délvidéken a legtöbb ember ismer és táncol. Hagyományosan párban táncolják, de egyedül, eszközökkel, csoportban is előadják. Mivel utcai tánc, nem szükséges hozzá flamenco cipő, lehet mezítláb, zokniban, tornacipőben táncolni. A nyárra és a könnyed, felszabadító táncélményre tekintettel, mi a mezítlábas, zoknis verziót preferáljuk ez alkalommal.

A napi közel 180 perces órákon alaposan megismerkedünk a műfajjal: megtanuljuk az alapkoreográfiát, azt kiegészítjük, kipróbáljuk legyezővel, kendővel is. Ehhez veszünk legyező és kendő technikai gyakorlatokat. Ami a legszórakoztatóbb lesz, megtanuljuk a Sevillanas Corraleras szövegét, és egymásnak kiabáljuk majd. Ez bizonyosan nagyon felszabadító és szórakoztató élmény lesz így együtt.

A kurzust azoknak ajánljuk, akik már legalább egy éve aktívan foglalkoznak a flamenco tánccal.
A csoport maximális létszáma 15 fő.

Caña kendővel

A tapasztaltabb táncosokat Caña koreográfiával várjuk idén nyáron. A Caña az egyik első flamenco-ként beazonosítható ének, története a 19.századra nyúlik vissza. Már akkor is nagyon népszerű műfaj volt, a dallama az andalúz ének mintapéldányává vált. Ritmikája a soleá compás-ára épül. Táncunkat kendővel díszítjük, így a 90 perces órákon kendőtechnika is lesz.

A kurzust legalább 3-4 éve aktívan flamenco-t táncoló, erős közép-haladó és haladó táncosoknak ajánljuk.
A csoport maximális létszáma 10 fő.

Kezdő tanfolyam

A 7×90 perces tanfolyam egy bevezetés a flamenco táncba. Azon belül ismerkedünk a Tangos műfaj ritmusának, a karmozdulatok, a kopogástechnika alapjaival. Tanulunk tánclépéseket, kombinációkat, és megtanuljuk ezeket egymáshoz fűzni, variálni az énekek szerkezetének megfelelően.
Kezdő tudásunkat lassan, alaposan építjük fel, hogy a tánc minden részlete érthető legyen és így erre a tapasztalatra később bátran tudjon alapozni az, aki végigkalandozza velünk ezt a hetet.
A csoport maximális létszáma 10 fő.

Időpont:

2020. július 20-26. (hétfőtől vasárnapig)

Helyszín

MOHA Stúdió, Mozdulatművészet Háza.
Budapest, IX. ker. Tagló u. 11-13. (Kemikál Telep)

Órarend:

Sevillanas Corraleras (fehér terem)
Hétfőtől-péntekig (július 20-24.) 17.00-20.00
Szombat és vasárnap (július 25.,26.) 10.00-13.00

Caña (fekete terem)
Hétfőtől-péntekig (július 20-24.) 18.30-20.00
Szombat és vasárnap (július 25., 26.) 11.30-13.00

Kezdő csoport (fekete terem)
Hétfőtől-péntekig (július 20-24.) 17.00-18.30
Szombat és vasárnap (július 25., 26.) 10.00-11.30

Árak, jelentkezés:

A jelentkezés az előleg befizetésével válik érvényessé. Az előleg a kurzusdíj 50 százaléka. Az előleget, illetve a befizetett kurzusdíjat a kurzus megkezdését követően nem áll módunkban visszaadni.

Jelentkezési határidő: JÚLIUS 3.

A csoportok létszáma legfeljebb 10, illetve 15 fő a terem méretétől függően. A jelentkezésetek időzítésénél ezt vegyétek figyelembe.

Július 3-áig történő jelentkezés esetén:
Sevillanas Corraleras kurzus (14×90 perc) 35 000 Ft.
Kezdő kurzus (7×90 perc) 17 500 Ft.
Caña kurzus (7X90 perc) 17 500 Ft.

Július 3-a után történő jelentkezés esetén:
Sevillanas Corraleras kurzus (14×90 perc) 40 000 Ft.
Kezdő kurzus (7×90 perc) 20 000 Ft.
Caña kurzus (7X90 perc) 20 000 Ft.

Információ, jelentkezés:

+36305157023/+36302797596
keck.maria@yahoo, és vagy boroczpetra@gmail.com
A jelentkezés előleg befizetésével válik érvényessé, ami a kurzusdíj fele. A számlaszámot e-mailen való jelentkezést és a számlázási adatok egyeztetését követően küldjük.

Keck Mária

Keck Mária modern koreográfusként diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán és zeneterapeutaként végzett az Universidad de Alcalá mesterképzésén. Több, mint tizenöt éve foglalkozik a flamenco kultúrájával, kilenc évet élt Spanyolországban és dolgozott Madrid legnevesebb színpadjain a műfaj legkiemelkedőbb spanyol és nemzetközi képviselőivel. Intenzív és hosszú távú workshopokat illetve koncerteket tart Magyarországon, Szerbiában, Szlovéniában, Romániában, Horvátországban, Észtországban, Angliában, Norvégiában, Finnországban, Japánban és Argentínában. Jelenleg Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Spanyolország között ingázva fejleszti tovább művészi projektjeit és tanít egyénileg kialakított flamenco pedagógiai módszerével.

Böröcz Petra

Böröcz Petra a budapesti Brisa del Aire flamenco formáció alapító tagja volt. Táncosként és koreográfusként közreműködött a call17 társulat Lorca előadásában, vendégművészként szerepelt a barcelonai Pere Martínez előadásában a Babel Sound Fesztiválon. Az utóbbi években Keck Máriával közösen működtet flamenco koncertsorozatot budapesti színházakban hazai és külföldi vendégművészek közreműködésével. Első önálló táncszínházi darabjával, a Kinőtt szívvel a 2017-es SzólóDuó Fesztiválon és a Vallai Fesztiválon szerepelt. 2016-2019-ben a MOHA Mozdulatművészeti Alapítvány rezidense. 2012 óta tanít flamenco táncot Budapesten, 2017 ősze óta Keck Máriával együttműködve a Curso Flamenco Raíces program keretében.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!