Rosas negras – máj. 20.

Fúziós flamenco est a FÉM Arts & Caféban.

Andalúz. Roma. Magyar.

Vannak közös szavaink, mondataink. A természetből, a természetünkből fakadnak. A szél, a nap, a föld, az erdő, a madár, a virág mindenhol rólunk beszél nekünk.

Ilyen a rózsa is.

Pünkösdi rózsa, olvadó rózsa és liliom.. fekete rózsák.

Ami rózsa, az szerelem, szeretet, aki rózsa, az szerető, szeretett. Ha van, virul, illatozik, gyönyörködtet, ha nincs hervad, fakul.

A flamenco valahogy felkavarja, ismeretlen ismerőssé teszi, vonzó, csillogó örvénnyé változtatja a tiszta és ismerős képet. Bimbózik, illatozik, szúr, szirmait hullajtja, elcsábít, megvág, végigsimít és mi hagyjuk hogy az örvényébe szippantson, vele mozdulunk, a nyomában lüktetünk és a dallamára lélegzünk.

Ezt az élményt kínáljuk a magyar és magyar cigány népdalokból is merítő, fúziós flamenco estünkön. Valamit, ami ismerős, és izgatóan ismeretlen egyben. A mienk és másé is. A fúzió nem csupán kultúrák, hanem izgalmas egyéni hanggal rendelkező művészek között is létrejön, mégpedig improvizatív módon a pillanat varázsával fűszerezve. Keck Mária flamenco művész mágikus világa Illés János egyedi hangú flamenco gitáros dallamaival fonódik össze, és keveredik tovább Szegőfi Luca és Böröcz Petra flamenco táncosok mozdulataival, karaktereivel.

Fellépők:

Böröcz Petra – tánc
Szegőfi Luca – tánc
Keck Mária – tánc, ének
Illés János – flamenco gitár

Időpont:

2019. május 20. – 19:00

Helyszín:

FÉM Arts & Cafe

Budapest, 1056 Váci utca 40.

Jegyár: 2500 Ft

 

Bővebben a fellépőkről:

Keck Mária a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott modern koreográfusként és az Universidad de Alcalán végzett mesterképzést zeneterápia szakon, Spanyolországban. Flamenco tanulmányait a madridi Academia Flamenco Amor de Diosban tökéletesítette számos világhírű flamenco mesterrel (Inmaculada Ortega, La Truco, Concha Jareño, Carmen La Talegona).
2010-2018 Madridban él és a város legrangosabb tradicionális flamenco színpadjain táncol (Candela, Café Berlin, El Cortijo, Casa Patas, Sala Barco, Cardamomo, Café de Chinitas, Café Ziryab) a műfaj kiemelkedő spanyol és nemzetközi művelőivel együttműködve (David Durán, Fernando De La Rua, Caridad Vega, Jesús González Hernández, Isabel Soto, Sonia Cortés, Antonio El Ciervo, Luis Miguel Manzano, El Piculabe, Laura Abadia).
Alapítója a De Cobre roma-magyar flamenco fúziós társulatnak, amellyel énekesként és táncosként turnézik fesztiválokon és színházakban Bettina Flater, Víctor Guadiana és Miguel Reyes flamenco művészekkel együttműködve.
Táncos a madridi Pellizco del foro társulatban, táncos-énekes a madridi Miguel Reyes Sextetben, alapító-táncos-énekes a szlovén koprodukciós Ex Auróban együttműködve Antonio El Potaje, Guillermo García, Carlos Orgaz, Miguel Reyes, Sonia Cortés, Ernesto Bravo, José Hernández, Bego Salazar, Rubén Puertas, Karen Lugo, Tomaz Pacnik művészekkel.
Négy lemez és egy DVD megjelenéséhez fűződik a neve Madridban és Budapesten (Ethnómada, De Cobre, Ex Auro – szerző, Miguel Reyes Sextet – közreműködő, Pellizco del foro – közreműködő)
Pedagógus és előadóművész Japánban (Fukuoka és Osaka) az Alma de Flamenco akadémián (05.2012-09.2012) és számos flamenco projektben és fesztiválon közreműködik úgy, mint X. Berlin Flamenco Festival/Berlin- Pfefferberg (2005), Tablao Flamenco El Cortijo/Stuttgart (2011), Costa Dorada/London (2010-2012), Flamenco Backstage/Madrid (2017-2018), Flamenco on Fire/Pamplona (2018).

Még több flamenco, Spanyolország cikk!