Pamutból és viszkózból is készíthetünk nyári ruhákat

nyári ruha varrása

A legnagyobb kánikulában a legkevésbé vágyunk arra, hogy tocsogjunk az izzadtságban, vagy arra, hogy még a ruha is melegítsen minket. Talán emiatt is figyelünk oda, hogy milyen anyagból készült nyári ruhát is vásárolunk magunknak, vagy ha mi varrjuk a ruháinkat, akkor már tisztában vagyunk azzal, hogy mely anyagok a legelőnyösebbek nyári ruhák készítésére. A pamut nagy kedvenc sokak körében, hiszen remek nedvszívó képességgel bír, míg a viszkóz kellemesen hűsíti a bőrt, a testet. A pozitív jellemzők felsorolása nem állhat meg itt, hiszen több más oka is lehet annak, ha a viszkóz és a pamut anyag vásárlása mellett döntünk. Mutatjuk is, melyek ezek az előnyös tulajdonságok!

Miért varrjunk pamutruhát?

Akár egyszínű, akár mintás pamutvászon anyagból szeretnénk könnyű nyári, lenge ruhákat, ingeket varrni, nagyon jól döntünk. A természetes pamut anyag a világon az egyik legnépszerűbb szövet, amely könnyedén felszívja a nedvességet és izzadtságot, így nyári ruha készítésére is rendkívül alkalmas. Egy lélegző anyagról van szó és nem csak kellemes érzés a bőrnek egy ilyen ruha viselése, hanem az is előnyös, hogy nem okoz irritációt sem.

Kezdő varrók gyakran dilemmáznak, hogy milyen anyaggal kezdjenek bele a varrás projektbe? A pamut ideális választás. A pamuttal könnyű dolgozni, nem csak szabni lesz öröm az anyagot, a varrása sem okoz majd bosszúságot.

Mire vágyunk nyáron? Nem csak arra, hogy a rajtunk lévő ruha jól szívja a nedvességet és jól szellőzzön, hanem arra is, hogy kényelmesen érezzük magunkat a ruhánkban és ne akadályozzon bennünket a mozgásban. A pamutból készült ruhák mindezt biztosítani tudják. Akár mintás, akár sima pamut anyagot keresünk, bő választékkal találkozhatunk, ha a megfelelő webáruházban keresgélünk. A széles árukínálat akkor is lényeges, ha viszkóz anyagot keresünk, merthogy ebből az anyagból is varrhatunk ruhát.

Miért varrjunk viszkóz ruhát?

A viszkóz anyag kellemes hűvös érzést biztosít a nyári melegben, talán ezért is döntenek sokan emellett az anyag mellett, amikor nyári ruha készítéséről van szó. A nyárnak megfelelően világos, élénk és virágos, romantikus viszkóz anyagot is választhatunk a textilkínálatból. Nem csak a gyönyörű színek vehetnek le bennünket a lábunkról, amikor viszkóz anyagok között válogatunk. Az anyag hipoallergén tulajdonsága, légáteresztő képessége, kellemes tapintása is könnyedén meggyőzhet bennünket arról, hogy mindenképpen ebből az anyagból varrjunk nyári ruhákat, akár magunknak, akár a családtagoknak, akár a barátoknak.

Ha véget ér a nyár, akkor se feledkezzünk el a viszkóz anyagról. Nyáron remekül hűti, télen pedig nagyszerűen fűti a testet. Sokoldalúságát mindenképpen ki kell próbálnunk.

A fotó forrása:
Kostikova Natalia / Shutterstock.com

Még több flamenco, Spanyolország cikk!