Kezdő flamenco kurzus 2023/24 Böröcz Petrával

kezdő flamenco kurzus Böröcz Petra

Üdvözöllek a flamenco tánc jólesően végletes, inspiráló, felemelő, kívül-belül megmozgató, önmagunkhoz érő és másokkal összekapcsoló, romantikusan ringató, máskor szilajul lüktető, kemény és egyben lágy, nőies és férfias, nagyon is emberi világában!

Ha vonz ez a világ, itt az alkalom, hogy kipróbáld, vagy újra felvedd a fonalat, ha korábban már volt szerencséd hozzá.

A Kezdő Flamenco Kurzus órái 2023. SZEPTEMBER 7-től kezdődően CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 17.00 órától 18.30-ig lesznek.

A 90 perces órákból álló kurzus havi (négy alkalmas) tandíja 17 000 Forint, a bérlet csak az adott naptári hónapban járható le. Órajegy csak az első alkalomra van.

Első óra: 2023. szeptember 7.

A kurzus 2024 júniusáig, a tanév végéig tart, és kurzuszáró előadással zárul.

A csoporthoz teljesen kezdőként október elejéig ajánlott csatlakozni, utána nehéz behozni a kihagyott órák anyagát.

A kurzuson a flamenco tánc alapjainak megismerésével foglalkozunk, mint a ritmus, a test, karok, kezek és csípő alapvető mozdulatai. Elsajátítunk egy alapvető lépéskészletet, valamint néhány ritmikus kombinációt. A cél mindezen elemek alkalmazása a TANGOS de Granada táncban.

Az órákon nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy mindig értsük, mi és miért történik a táncban, mi a mozdulatok, lépések és a ritmus viszonya, és milyen a tánc és a zene viszonya.

Lehetőség szerint a félév vége felé, majd a tavaszi időszakban többször élőzenés óra is lesz, mivel a flamenco tánc valódi varázsát, a zenében és a táncban rejlő kapcsolódási lehetőségeket élőzenével lehet igazán megélni.

A félévet decemberben adventi kurzuszáró tablao esttel zárjuk, ahol a vállalkozók kedvűek kipróbálhatják, milyen a flamenco közösség támogató körében mozdulni, együtt lüktetni a zenével, feltöltődni.

Jelentkezés:

A kurzus csak megfelelő számú jelentkezővel indul, ezért kérlek, ha jönnél, feltétlenül keress meg e-mailen, vagy telefonon.

Elérhetőség:

boroczpetra@gmail.com
305157023

Hiányzás:

A megváltott bérletek kizárólag az adott naptári hónapban járhatók le. Ez a kurzus fenntarthatósága mellett azt a célt is szolgálja, hogy valóban kevés legyen a hiányzás. A flamenco egy összetett tánc, ami akkor nyújt jó élményt, ha rendszeres és kitartó az óralátogatás, gyakorlás. Viszont akkor nagyon jó élményt ad!

Ha egyszer-egyszer mégsem tudsz jönni, semmi gond. Az órákat rögzítem jó kép- és hangminőségű videóra. Ehhez hozzáférést adok a hiányzóknak, hogy otthon, alkalmas időben bepótolhassák az órát. A felvételeket semmilyen más célra nem használom.

Ruha és cipő:

Az órára kényelmes ruhát érdemes hozni, amiben szabadon tudsz mozogni, nem gond, ha beleizzadsz. A lányoknak, asszonyoknak ajánlom a térd alá, vagy bokáig érő szoknyát, esetleg leggingsszel, harisnyával kombinálva. Ha nincs, a tréningnadrág, vagy leggings fölé egy nagyobb kendő is felköthető a csípőre.

A cipő legyen stabil, lehetőleg magasított sarkú, de legfeljebb 5 cm magas. A néptáncos karaktercipő fazonja az optimális. Tűsarkú, és nagyon nyitott, magassarkú szandál nem megfelelő. Ha más nincs, egy balerinacipőben, vagy tornacipőben is el lehet kezdeni a táncot. Néhány alkalom után mindenki meg szokta találni a számára kényelmes és elérhető megoldást.

Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy jelentkeznél, keress bizalommal!
boroczpetra@gmail.com
305157023

Szeretettel várlak!
A mozdulatod Te vagy, a flamenco az inspirációd.

Az eredeti borítófotót Molnár Csaba készítette.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!