Compañía Antonio Gades: CARMEN flamenco tánc-show

carmen flamenco táncshow

2024. augusztus 31. szombat 20:00 (esőnap szeptember 1.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét.

Antonio Gades spanyol táncművész és koreográfus korszakalkotó Carmen-je 1983-ban először filmvásznon kelt életre, s nyert Oscar-díjat, majd ugyanabban az évben a színpadon is világhódító útra indult. A film sikere ösztönözte Antonio Gadest, hogy készítsen egy színházi változatot, amelyről kiderült, hogy egy újabb remekmű a sorban a Vérnász mellett. A 1983-as párizsi premier meglehetős népszerű volt, megmutatva, hogy Antonio Gades nem csak az egyik legjelentősebb táncos a világon, hanem az egyik legnagyszerűbb koreográfus is.

Bár az operaszínpadokon démoni csábítóként ábrázolják, Gades Carmen-je nem férfifaló, hanem szabad nő, aki végtelen szabadságvágyában inkább a halált választja, minthogy feladja elveit. „Egy ilyen nőt száz évvel ezelőtt nem lehetett igazán megérteni. Ma Carmen alakja mindenestül érvényes.” – mondta el Gades.

Prosper Merimée műve alapján
Színdarab és koreográfia: Antino Gades és Carlos Saura
Látvány és fénytervező: Antonio Saura

Művészeti vezető: Stella Arauzo

Zene: Gades, Solera Freire, Georges Bizet „Carmen”, M. Penella „El gato Montes” és José Ortega Heredia/Federico Garcia Lorca „Verde que te quiero verde”

Időtartam: 80 perc szünet nélkül

Jegyvásárlás itt ->

Még több flamenco, Spanyolország cikk!