Aire Flamenco – nov. 17.

aire flamenco

Az Aire Flamenco műsora a tradicionális flamenco műfajokból válogatva hívogat egy olyan mediterrán kalandra, amelyben a déli tengerek levegője a budapesti belvárosi színház varázserejével fonódik össze, és kísér Téged még napokon át.

A flamenco egy olyan mérhetetlenül sokféle, gazdag, mindig megújulni képes, mégis több száz éves hagyományok alapján működő művészeti forma és életmód, hogy ki-ki válogathat, mi a legvonzóbb a számára benne. Sokakat hívnak a heves érzelmek, a szókimondás szabadsága, másokat az elegáns és erős mozdulatvilág, megint másokat a ritmikai virtuozitás, és sokan vannak, akik egyszerűen kapcsolódni vágynak a flamencoban jelenlévőkhöz azon a módon, ahogy azt a műfaj hagyományai lehetővé teszik. Mert a flamenco egy bizonyos szemszögből nézve nem más, mint beszélgetés, társas játék a zenészek, táncosok és a nézők között. Energiacsere, amely révén új minőségek, lelkesedés, elmélyülés, indulat, sírás, ölelés, egymásra találás és még sok egyéb létrejöhet. Ez az élőzenés flamenco varázsa.
Egy ilyen „beszélgetésre”várjuk mindazokat, akik kapcsolódni, zenei napfényben töltődni, utazni vágynak. Az Aire Flamenco est művészei a flamenco improvizatív hagyományai szerint mesélik majd el saját történeteiket énekhanggal, gitárdallammal, tánccal, reagálnak az elhangzottakra és építenek mindebből egy történetet aznap estére, ami csak az ottnak és akkornak szól majd.

A trió tagjai Böröcz Petra flamenco táncos, Jorge Díez Aragón flamenco énekes és Alex Torres flamenco gitáros. Mindhárman hosszú ideje művelik a csodálatos andalúz műfajt Budapesten különféle formációk keretében. Ezen az estén Alex Torres szerzeményei és pergő dallamai Jorge Díez Aragon autentikus énekeivel és Böröcz Petra érzékeny, ugyanakkor erőteljes mozdulataival találkozik.

A színpadon látottakat és hallottakat a FÉM Art&Café alkalomhoz illő, a spanyol konyha ízeiből válogató bárjának pazar kínálatából érdemes kiegészíteni.

Időpont:

2023. november 17. péntek 20:00

Helyszín:

FÉM Kávézó
1056 Budapest, Irányi utca 13.

Exkluzív kávézónk várja Nézőinket koncert előtt-alatt-után.
[ FÉM | színház+kávézó+belváros ]

Fellépők:

  • Böröcz Petra – tánc
  • Jorge Díez aragón – ének, cajón
  • Alex Torres – gitár

Jegyár:

Online elővételben: 2 500 – 4 000 (1.968-3.150 Ft + 27% ÁFA)
Helyszínen: egységesen 4 400 Ft (3.464 Ft + 27% ÁFA)
[FIGYELEM! A femszinhaz.hu oldalon keresztüli vásárlásnál kezelési költség NINCS!]
(Ha nem sikerül a jegyvásárlás, érdemes tudni, hogy a sorszámozott székeket növekvő sorrendben lehet kijelölni!)

A kávézónk elrendezése: Kávézóasztalok körül 2-4 szék. A megváltott jegyek fix helyre szólnak!

FÉM jegypénztár – előadások napján: 16.00-21.00
1056 Budapest, Váci utca 40.
(Bejárat az Irányi utcából!)
telefon: +36 30 405 7970

Még több flamenco, Spanyolország cikk!