Barsy Laura

Barsy Laura flamenco táncos, flamenco tanár

Gyermekkoromtól  kezdve táncolok (klasszikus balett, kortárs ). Középiskolai tanulmányaim befejezése után felvételt nyertem a Columbian College (Chicago)  tánc és musical szakára, ahol két évet végeztem.

A flamenco tánccal való megismerkedésem után csak erre összpontosítottam tanulmányaim így 1995-ben Sevillába kerültem, és a Manolo Marín Flamenco Akadémián sikeresen végeztem el hat évet. Az első négy évben több mestertől is tanultam: Javier Cruztól a lábtechnikát, La Tonától a kartechnikát és a nőies mozgást, Manolo Marintól a kecsességet és a színpadi koreográfiákat, Juana Amayától a szenvedélyes, modernebb irányzatot.

Barsy Laura flamenco táncos

Közben kibontakozott saját stílusom, mely az akadémián szerzett technikai tudás és az andalúzok között eltöltött sok év gyümölcse.

1999-ben önálló stúdiót nyitottam, a Pacheco y Nunez del Prado utcában, ahol megkezdtem munkámat és a próbákat helyi zenészekkel, illeve órákat adtam sikerrel. Elismertek, fellépéseket vállaltam, a flamenco világában andalúzként éltem.

2002-ben tértem haza Magyarországra.

 

Jelenleg táncórákat adok kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az órákon lehetőség van minden technikai szinten részt venni, fejlődni. A kedvtelésből táncolók is komoly technikai képzést kapnak, és betekintést nyerhetnek egy sajátos szemléletvilágba mely a jelenbe, és az életöröm megélésére irányít.

A technikai órák és az autentikus koreográfiák mellett a kurzusok kulturális sétaként is szolgálnak, melyekben Andalúzia iránti szeretetemből és a flamenco iránt érzett elköteleződésemből is átadok mindazoknak, akik ezt a táncot a maga mélységében és igazában szeretnék megismerni.


Mottó: “FUERZA VIDA PASIÓN”

Barsy Laura honlapja

https://www.youtube.com/watch?v=KT4rNoAOD3I