“Spanyol tájakon” – Musiciens Libres és Pirók Zsófia koncertje

Pirók Zsófia flamenco táncos kendővel

Április 26-án este 19.00 órakor spanyol zeneszerzők emblematikus művei szólalnak meg a Musiciens Libres izgalmas átiratain keresztül, melyek egy lenyűgöző flamenco előadással közösen hoznak igazi mediterrán hangulatot a B32 Galéria és Kultúrtérbe.

A Musiciens Libres erre az alkalomra Pirók Zsófia Flamenco táncművészt hívta vendégül, hogy együtt kalauzolják spanyol tájakra a közönséget. Pirók Zsófia az első, egyedüli magyar, aki professzionális flamenco táncművészként végzett a Conservatorio Profesional de Danza intézményében Sevillában, a Spanyol Királyság oktatási rendszerében. 

musiciens libres

A Musiciens Libres művészi krédója szerint nincsenek falak a különböző stílusok között. A klasszikus, a kortárs, a jazz, a népzene egyaránt maradandó értéket képvisel. Az együttes repertoárjának szerves részét képezik az általuk készített átiratok, melyeket igyekeznek a lehető legváltozatosabb összeállítású kombinációkban – a duóktól a triókon át a nagyobb létszámú és akár meglepő hangszerelésű együttesekig – megszólaltatni. Április 26-án a Musiciens Libres minden tagja színpadra lép, így a gitár, fagott, klarinét, hárfa, zongora, fuvola és énekhang ritka összhangzását élvezheti és ismerheti meg a hallgatóság.

A koncerten a legkedveltebb spanyol hangulatú művek (Ravel, Manuel de Falla, Albéniz, stb.) szólalnak meg a Musiciens Libres izgalmas átiratain keresztül, melyek a lenyűgöző flamenco előadással közösen hoznak igazi mediterrán hangulatot a B32 Galéria és Kultúrtérbe.

Spanyol tájakon

Jegyvásárlás itt

Még több flamenco, Spanyolország cikk!