Siempre Flamenco műhely – júl 3.

Siempre Flamenco Műhely: két tanár, ének, gitár kíséret, egy flamenco stílus, szabályok a flamencoban és szabadság a táncban, megértés és megérzés … A Te arcod, a Te mozdulatod, a Te történeted Cádizban az alegría, az életöröm ölelésében. Kezdők és újrakezdők számára pedig egy új kaland kezdete.

Szeretettel várunk Keck Máriával (Madrid) és Marc de Ruízzal (Jerez) ezen a különleges nyári kurzuson, ami valójában inkább műhely lesz, mint hagyományos kurzus. A középpontban az Alegrías de Cádiz és Te.

Naponta kétszer 90 percben olyan foglalkozásokon vehetsz részt, ahol megismered az Alegrías de Cádiz flamenco stílus szerkezetét, a zene és a tánc szabályait, …
ahol tanulsz olyan eszközöket, amelyekkel improvizálva, sajátodként tudsz majd alegríast táncolni, ahol lesz idő és tér saját magad, a saját mozdulataid, érzéseid felfedezésére a táncban, a zenében.

A műhelyt kurzuszáróval búcsúztatjuk, ahol kipróbálhatod, bemutathatod, amit megtanultál, megtapasztaltál.

A kezdőket és újrakezdőket olyan órákkal várjuk, ahol megismerkedhetnek a flamenco tánc alapjaival, és egy koreográfiában kipróbálhatják magukat ebben a csodálatos, elvarázsolt, mégis élő, lüktető, felkavaró világban.

Időpont: 2017. július 3-9

Órarend:

A közép-haladó és a haladó csoportnak két-két 90 perces órája lesz minden nap.
Július 3-7. (hétfő-péntek) 17.00-18.30 és 18.30-20.00
Július 8. (szombat) 10.00-11.30 és 11.30-13.00
Július 9. vasárnap kurzuszáró este.

A kezdő csoportnak minden nap egy 90 perces órája lesz.
Július 3-7. (hétfő-péntek) 20.00-21.30
Július 8. (szombat) 13.00-14.30

Tanárok

Keck Mária (Madrid) – tánc
Böröcz Petra – tánc
Marc de Ruíz (Jerez) – gitár
Minden csoportnak lesz minkét tanárral órája, és mindig lesz gitár kíséret is.

A közép-haladó és haladó órák témái:
– Az algrías versszak (letra) szerkezete, néhány kötött elemmel iprovizatív tánc a versszakra.
– Vezetett improvizációs gyakorlatokkal saját koreográfia, mozdulatsor készítése a két verszakot összekötő (falseta) részre, valamint a versszakokat követő, lassabb, lírai silencio részre.
– Technika és eszközök: lépések, lezárások, llamadák, amelyekkel eltáncolható a versszak.
– Technika és kopogás: kopogások, kopogássor – az escobilla (hosszabb kopogás egy flamenco koreográfián belül).
– A haladó csoportnak az alegríat záró bulerías de Cádiz.
(Az órák témája naponta, kétnaponta változik majd annak megfelelően, ahogy haladunk az anyaggal. Részletes órarend hamarosan).

A cél az, hogy a műhely utolsó napjaira kiismerd magad az alegrías műfajban, tudd, mikor mi történik a zenében és a táncban, és ezt magad meg is tudd valósítani a tapasztalatodhoz, tudásszintedhez illő eszközökkel. Valahol ez, a zenével, az énekkel és gitárral történő ölelésszerű együttáncolás, együttlétezés a flamenco lényege, csodájának a titka. Gyere, ismerd meg és éld át, tapasztald meg velünk!
Azokat várjuk középáhaladó és haladó szintre, akik legalább egy-két éve táncolnak flamencot, és ismerik a 12-es ritmust.

A Siempre Flamenco Műhely ára:

Közép-haladó és haladó szinten 30 ezer Ft, ha május 15-éig jelentkezel. 35 ezer Ft utána.
Kezdő szinten: 15 ezer Ft, ha május 15-éig jelentkezel, utána 17 500 Ft.
A jelentkezés az előleg befizetésével együtt értendő.
Információ, jelentkezés:
boroczpetra@gmail.com
30-515-7023

Helyszín:
MOHA- Mozdulatművészek Háza
megközelítés:
http://www.mozdulatmuveszet.hu/studio/index.htm#ter

Keck Mária a Magyar Táncművészeti Fősikola modern koreográfus szakán és az Universidad de Alcalá de Henares zeneterapeuta szakán diplomázott. Táncpedagógusként egyensúlyra törekszik a flamenco táncnyelvének tanítása és a flamenco összművészet kommunikációs és improvizációs rendszerének átadása, valamint a szabad és kreatív önkifejezés ösztönzése között.
Öt évig volt az Újvidéki flamenco és tánc központ, a Pécsi Flamenco Egyesület és az Octopont Tánciskola tanára. 2002 óta rövidebb kurzusokat tartott Szerbiában, Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában, Németországban, Angliában, Norvégiában, Japánban, Spanyolországban, Argentínában.
Mária a “Nuestro Aire” (2007-2010) és a “De Cobre” együttesek alapítója és vezetője. 2011-ben csatlakozott a Miguel Reyes Sextetthez, valamint az “Ethnómada” világzenei produkció részvevője. 2013-ban Tóth Evelin énekesnővel közösen alapították a “Nuevo Flamenco” projektet.
Jelenleg Madridban él. Saját projektjei mellett flamenco táncosként számos flamenco tablaoban szerepel.
www.mariakeck.com

Böröcz Petra Zákány Magdolna balett iskolájában sajátította el a klasszikus és modern tánc alapokat. Flamencoval 2008 óta foglalkozik, 2012 óta tanít rendszeresen Budapesten, jelenleg a Murányi 10 Sport-, és Táncközpontban.
Korábban a Mencori Társulat és az Aldebaran Kompánia táncosaként szerepelt. 2011 óta a budapesti Brisa del Aire flamenco formáció alapító tagja. Táncosként és koreográfusként közreműködött a call17 társulat „Kár a tengert emlegetni” című Lorca előadásában. Első önálló táncszínházi darabját Szabó Imola Julianna “Kinőtt szív” című felnőtt mesekönyvének feldolgozásával készítette. A „Kinőtt szív” a 2017-es SzólóDuó Fesztivál nyitóestjén és vendégprogramjában, valamint a 2016-os Vallai Fesztiválon is szerepelt.
https://www.facebook.com/boroczpetraflamenco/

Még több flamenco, Spanyolország cikk!