La Chana – A flamenco királynője újra a moziban!

La Chana Bem mozi

La Chana – A flamenco királynője film újra moziban!

A film 2016-ban készült és La Chana flamenco táncosnőről szól, akinek a videóival már lehet hogy találkoztál is az interneten. Ő az az idős flamenco táncosnő, aki széken ülve kopog és táncol, mert járni is nagyon nehezen tud már, de a fizikai állapota nem akadályozza meg abban, hogy minden porcikájából áradjon a flamenco.

A filmet már egyszer láthatta a magyar közönség 2018. januárjában a BIDF fesztiválon, ahol megnyerte a közönségdíjat.

A fesztiválon sokan már „nem fértek be”, de szerencsére itt egy újabb lehetőség megnézni. Én láttam a filmet, több flamencós barátommal együtt, és mindannyiunknak nagyon tetszett.

LA CHANA

Spain, Iceland, USA – 2016

Minden idők egyik legnagyobb flamenco táncosa, La Chana, az 1960-70-es években az egész világot rabul ejtette újszerű stílusával és lélegzetelállító ritmusaival. Peter Sellers, akivel együtt szerepel a The Bobo c. filmben (1967), meghívja őt Hollywoodba. La Chana azonban karrierje csúcsán, rejtélyes módon eltűnik a színpadról. A film intim bepillantást enged a már nem fiatal, autodidakta cigány táncosnő érzéseibe, gondolataiba, aki két évtizedes távollét után még egyszer visszatér a színpadra, hogy egy utolsó alkalommal, „ülve táncolva” kápráztassa el közönségét.

Előzetes:

Vetítési időpontok:

2018. december 5. szerda, 18.00 és 20 00.

Helyszín: BEM mozi (1027 Bp. Margit körút 5.)

Jegyár: 1000 Ft, amely egy kis italt is tartalmaz. (Diákoknak, nyugdíjasoknak lehetőség van 700 Ft-os jegyre).

A filmet angol és magyar felirattal vetítik.

A film Magyarországon máshol nem látható!

A nagy érdeklődésre való tekintettel, kérjük regisztrálj időben a bidf.guests@gmail.com címen, jelezve azt is, melyik vetítésre jönnél!

Még több flamenco, Spanyolország cikk!