Kezdő flamenco szombatonként az Oktogon Tánc Centrumban

2018. szeptember 22-én teljesen kezdő, 8 (2 x 4) alkalmas flamenco kurzust indítunk, ahova szeretettel várunk minden szombaton.

A 4. alkalom után, az 5. héten (okt. 20.) minikurzus lesz, a becsatlakozni vágyók részére, erre külön esemény készül.

A flamenco az egyik legnépszerűbb spanyol tánc, bár azt mondják nem is tánc, hanem annál jóval több: életmód. “A flamenco azoknak az embereknek az életmódja, akik kiéneklik, kitáncolják örömüket s bánatukat.” Ezt mi is így gondoljuk, és te is így fogod, ha kipróbáltad!

Vezeti: Bajnay Beáta
Helyszín: Oktogon Tánc CAradi utca – Kisterem
Időtartama: minden szombaton 10:00-11:30

Ára:
– Bérlet: 11 000 Ft / 8 alkalom, 6 500 Ft / 4 alkalom
– Alkalom: 2 000 Ft

Jelentkezés és érdeklődés:
– Telefon: +36 (30) 5265485 | +36 (1) 3023434
– E-mail: recepcio@tanciskola.hu

Mottó:
“Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor). A létra neve flamenco. Csak csinálni kell, a többi jön magától.
Miért is tánc? És pont ez? Túl a sztereotípiákon: tűz, élettel teli…, igen és nemcsak. Az első felismerés: ez bonyolultabb, mint elsőre tűnik! Igen és nemcsak. Nekem ez: vállalod-e magad, úgy, ahogy itt és most vagy? El tudod-e fogadni, amit a tükör épp mutat? Régen a szükségről szólt a flamenco, ez hívta életre. A szegénység, az éhezés. Erről szóltak a dalok. Mi nem ebbe születtünk bele. Hogyan táncolhatjuk mégis a flamenco-t, ha nem éltünk át, nem éreztük a saját bőrünkön, milyen az éhezni és üres gyomorra pohárka bortól dalra fakadni? Nekünk mást kell keresnünk. Ott van a történeteinkben, az emlékeinkben: a magány végtelennek tűnő perceiben, a búcsúzásainkban, lelkünk könny áztatta tavaiban, szívünk összes fájdalmában. Ott van a kacagásban és a mosolyokban, egy ölelésben, illatban, színben. Segít láthatóvá tenni a hangot és megformálni egy érzést, majd desztillálni azt. A tánc képes erre és mi is. Hogyan táncolhatunk flamenco-t? Van történetünk, vannak érzéseink. Mi kell még? Jó, talán egy cipő.)

További infók: www.tanciskola.hu

Még több flamenco, Spanyolország cikk!