Flamencos de Jerez – flamenco koncert – nov 20.

Flamencos de Jerez – autentikus flamenco koncert spanyol vendégművészekkel.

 

A flamenco múltunk és korunk egyik kulturális olvasztótégelye. Andalúziában az ottani cigány, spanyol, mór, bizánci és szefárd zsidó hagyományokból évszázadok során érett egésszé az a kultúra, zenei és táncművészeti világ, amit flamencoként ismerünk. Ma ugyanilyen élő szövetként szívja magába az őt körülvevő jazzt, népzenei irányzatokat, modern és kortárs tendenciákat. mindennek alapja azonban a tradíció, ami meghatározza és varázslatosan vonzóvá teszi a flamencot a ma emberének.

A flamenco őshazájából, Jerez de la Fronterából érkező művészek mindezt a varázslatot és hagyományt hozzák el Budapestre egy tradícionális flamenco koncert keretében.

Marc Ruíz de Ana flamenco gitáros többször járt már Magyarországon, nagy sikert aratva a budapesti és pécsi közönség körében.

Most elhozza magával flamenco barátait, Antonio Nunez énekest, Emilie Pathenay táncost és a 83 éves El Zorrit, aki maga az autentikus flamenco, Jerez lelke.

El Zorri egy olyan jerezi generáció tagja, amely együtt nőtt fel a flamencoval, annak az emberek körében élő hagyományával. Ő azt mutatja meg nekünk, ahogy Jerezben a mindennapok része az itt kuriózumnak számító hagyomány. 


Az együttes magyar vendégművészei Szegőfi Luca és Böröcz Petra flamenco táncosok.

Fellépők:


Antonio Nunez – ének
Marc Ruíz de Ana – gitár
El Zorri – taps, tánc
Emilie Pathenay – tánc, taps
Szegőfi Luca – tánc, taps
Böröcz Petra – tánc, taps

 

Időpont:

2017.november 20. – 19,30-23:30 A koncert előtt beszélgetés

Helyszín

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest, Sztregova u. 3.

Jegyár: 1500.-Ft

Még több flamenco, Spanyolország cikk!

Summary
Esemény
Flamencos de Jerez - flamenco koncert
Helyszín
Fonó Budai Zeneház, Sztregova u. 3.,Budapest,-1116
Kezdés
2017-11-20
Jegyár