Flamenco tanfolyamok Bajnay Beával 2018. szeptember

Flamenco táncórák heti rendszerességgel Bajnay Beával.

Mottó:
“Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor). A létra neve flamenco. Csak csinálni kell, a többi jön magától.

2018. szeptember 17-től újra indulnak a rendszeres táncórák. Hétköznapokon a körúti hangulatos, kis teremben és szombatonként a Ferenc körútnál.

Órarend:

KEZDŐ csoportok:

– Hétfő (újrakezdő vagy egy éve táncolóknak): 18.00 -19.30. Koreográfia: Garrotín
– Szerda (teljesen új csoport): 19.30 – 21.00. Koreográfia: Sevillanas
– Szombat (Undergrund Táncstúdió): 12.30-14.00. Koreográfia: Farruca

KÖZÉP-HALADÓ csoport (2-3 éve táncolóknak):

– Kedd: 19.30-21.00 (Koreográfia: Caña)

TECHNIKA:

– Szerda: 18.00-19.30.

HALADÓ csoport:

– Hétfő: 19.30-21.00 (koreográfia: Garrotín, Farruca)
– Kedd: 18.00-19.30 (repertoár)

A flamenco számomra egy eszköz, ami segít szabadon engednem a lovacskákat idebent, azaz megélhetem az érzéseket, amik a dalokból, énekekből és általuk bennem feltörnek, meder, mi összetartja (compás) a szerteágazót és kifutópálya, amin (nagy ritkán) az Égig, Tejútig szaladhatok. Ritkán, mert Eget karcolni egy kézen megszámolható alkalommal sikerül, olykor. Azonban a szándék és törekvés minden alkalommal ott van. És ehhez kellenek az élet rótta bánat-barázdák, amit csak az Élet iskolájában tapasztalhatunk meg. A tánciskolában elsajátítható a technika és a formai váz. Bátorságot, tiszta szívet és fejet nem adhatok. Elkísérlek az ajtóig, megmutatom a bejáratot, de bemenni neked kell rajta. 🙂 A flamenco nem gyorsbüfé, nem adható intravénásan és instant por formájában sem vehető be. Szerintem annyit ad, amennyit beleadsz magadból. Türelem és kitartás kell hozzá. Cserébe mind három szinten megmozgat: fizikailag, lelkileg, szellemileg, mert valójában a flamenco nem csak egy forma. Olyan rendszer, ami a dallamaival, ritmusaival közelebb visz valódi Önmagunkhoz, ha engedjük neki.

Bővebb információ és jelentkezés:
bajnay.beata@gmail.com

Még több flamenco, Spanyolország cikk!