Flamenco Soul – júl. 14.

Flamenco Soul - Pirók Zsófia

Flamenco előadás Nemzeti Táncszínház TÁNCBAZÁR programsorozatának keretében.

Időpont: 2018. július 14. szombat 20:30
Helyszín: Várkert Bazár, Öntőház Udvar
Online jegyek: http://nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/2018/07

Az előadásról:
A flamenco misztériuma az előadók személyiségében rejlik, hiszen ez a műfaj a lélek szabad megnyilvánulásáról szól. A szívbemarkoló énekek, a szenvedélyes táncok, az érzelem-dús gitár dallamok és a vérpezsdítő ritmusok közös ereje szuggesztív erővel hatnak a Nézőre. Az előadók és a közönség közötti misztikus tér az, ahol a Duende életre kelhet. Az energiák átadódnak, egyesülnek, feltöltenek, elvarázsolnak.

A flamenco ugyan olyan „gyűjtőnév”, mint például a jazz. A három fő pillér ének-gitár-tánc kommunikációján és improvizációs játékán alapszik. Éppen ezért válik oly izgalmassá és érdekessé, hiszen minden előadás meglepetésszerű. Az andalúz tablaók sajátos hangulata abban is rejlik, hogy a nézők is aktív részeseivé válnak a produkciónak „bekiabálásaikkal”, buzdító szavaikkal, mellyel lelkesítik az előadókat. (Olé!, Arsa!, Vamonos!)

Soul – Suena – Szól – Sol
A cím sejtető szójátékában rejlik, hogy előadásunk a flamencóról, lélektől-lélekhez szól, megidézve Andalúzia napsugaras életérzését. Ezen a napon, a Várkert Bazár falai között, Sevilla hangja szól.

Előadók: A FlamenCorazónArte Táncszínház és meghívott vendégművészei

Az előadás időtartama 60 perc, majd azt követően egy miniworkshopra – tánctanításra invitáljuk a Kedves Közönséget a fellépő művészek vezetésével.

Rossz idő esetén az előadást a Várkert Bazár Multifunkcionális termében tartjuk meg.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!