Flamenco palmas workshop – júl 11-12

Hazánkba először látogat el Jerónimo Utrilla, sevillai palmas mester, akitől most 2 napig elleshetjük a flamenco palmas rejtélyeit 🙂

(Palmas tapsot jelent, flamencóban a palmeroknak/tapsolóknak fontos szerepe van.)

Jerónimo Utrilla munkássága nem merül ki a palmas oktatásban, könyvet is irt a flamencoról, amelynek kultúrájáról előadásokat is tart. Róla és munkásságáról bővebben honlapján tájékozódhattok:

http://www.flamencopalmas.com/

Workshop nem csupán ütőhangszereseknek, hanem táncosoknak és gitárosoknak is egyaránt hasznos, hiszen a compas az alapja mindennek.

Mindenkit szeretettel invitálunk egy jó hangulatú, közös játékra a ritmusokkal! 🙂

Időpont: 2016. Július 11-12 18:00-20:00
Helyszin:  Walhalla Club, 1074 Budapest, Dohány u. 1/A (a Zsinagógával szemben)

A kurzus ára: 8.000 HUF amelyből minden, a workshoppon részt vevő vendég 1.000 forintot lefogyaszthat a helyszinen. A kurzusdijból Jerónimo tiszteletdija 6.000 HUF, amit ha lehet, arra kérünk Benneteket hogy EURO-ban hozzatok magatokkal (20EURO).  Kérünk Titeket, hogy legkésőbb 17:45-re érkezzetek meg (ha lehet) :)Kurzusdij fizetés a helyszinen, az első órá előtt!

Minden jelentkezőt kérünk, hogy részvételi szándékát a taschneragnes@gmail.com email cimre irja meg, mert a férőhelyek száma korlátozott! Minden egyéb kérdéssel/kéréssel is erre az email cimre irjatok! 🙂

Még több flamenco, Spanyolország cikk!

1 Comment

 1. Jeronimo Utrilla Palmas WS margójára:
  OK! – mondta miután belépett, leült és „körbeismert” bennünket. – Sevianas.
  Hm, jó. És akkor jött a csoda.
  Papírt és tollat ragadott, s pár pillanat múlva LEKOTTÁZVA láttam a földre elénk ledobott „szemléltető eszközön” a ritmust, a tapsot és hozzá a LÁBAT! Mire lépsz be a tapssal, mi a bevezető sor, hol a hangsúly, mi a remate és milyen hosszú, hogyan ismétled, hogy zárod le sor végén és versszak végén.
  S így mentünk végig a többi palon, már ami legalábbis az időkorlátok miatt belefért a worshopba. És gyakoroltuk és gyakoroltuk, néha teljesen elveszve a ritmusok között, önfeledten a tudásszomj és a bevésés határai között.
  Elkápráztatott bennünket egyszerű nagyszerűségével. Kezdőnek és profinak egyaránt adott fejlesztést, mindegyiknek a saját szintjén. Persze ahhoz, hogy eljusson valaki az egyszerű magyarázatokig előbb profivá kell válnia, és akkor még ott van az átadni tudás képessége. És nem sajnálta, nem volt szűkmarkú. Nem tudhatta hogy vissza jön-e hozzánk valaha, ezért csak tömte fejünkbe azt amennyit lehetett, és még azon felül is, kitolva a workshop záró óráját.
  Átszellemülten fejeztük be, s szívünkben ott maradt a folytatás utáni vágy.
  Régóta vágyom arra, hogy rendszerben láthassam a flamenco miértjeit. Örömmel üdvözöltem idén tavasszal Böröcz Petra és a Brisa del Aire flamenco elméleti worshopokat, ahol a zenész a palmas-os és a táncos „együtt működésére” kaptunk elméletet és gyakorlatot – táncon, tapson keresztül. S még nagyobb örömmel léptem be Jeronimo Utrilla palmas workshopjára. Ennél már csak az ad nagyobb örömet, hogy Taschner Ági dolgozik már a folytatáson.
  Ehhez kívánok mindannyiuknak flamenco élményekben gazdag szép nyarat!

Comments are closed.