Flamenco nyári minikurzus és táncműhely

Házi Gabi flamenco

A flamenco nyári minikurzus és táncműhely két egymás után szombatot jelent júliusban, amikor délelőtt és délután is 3-3 órát táncolunk intenzíven.

A táncórákat és a műhelyt vezetik: Házi Gabriella és Bajnay Beáta.

A kurzus során a flamenco táncban előforduló eszközök (legyező, kalap) használatához szükséges technikai alapokat sajátítjuk el, illetve a már meglévő tapasztalatokat, a táncos és az eszköz közti kapcsolatot tesszük stabilabbá.
A kurzus célja; a tánc technikai eszközeinek magabiztos használata valamint a technika és egyéni expresszivitás összehangolása, a mozdulatok folyamatba építése.

 

Helyszín: A12 ArtFlow Táncstúdió
Cím: VIII. Apáthy István u. 12. (M3, Klinikák megálló)

Időpont: 2018. július 14 és 21.

Órarend:
– Július 14. (szombat): –
Palo: Garrotin. Kalap szükségeltetik.
-10.00 – 13.00 – Kezdő csoport
10.00 -11.30 – koreográfia – Házi Gabi
11.30 – 13.00 – technika – Bajnay Bea
szünet (ebéd és műhelymunka)
-15.00 – 18.00 – Közép-haladó csoport
15.00 – 16.30 – koreográfia – Házi Gabi
16.30 – 18.00 – Technika, improvizáció – Bajnay Bea
Árak:
3 óra / de. vagy du.: 6.000.-
6 óra / nap: 10.000.-

 

– Július 21. (szombat)
Palo: Guajiras. Legyező szükségelteik,
– 10.00-13.00 – kezdő csoport
Legyező technika és koreográfia – Házi Gabi, és Bajnay Bea
szünet (ebéd és műhelymunka)
– 15.00 – 18.00 – Közép-haladó csoport
Guajiras – koreográfia és improvizáció – Bajnay Bea és Házi Gabi
Árak:
3 óra / de. vagy du.: 6.000.-
6 óra / nap: 10.000.-

 

További információk és jelentkezés:
bajnay.beata@gmail.com
tel.: 06-30-284-0906

A tanárokról:
Házi Gabi rengeteg helyen megfordult már, de egy biztos, hogy bárhol is van, flamenco–t táncol!
Magyarországon, Spanyolországban, Olaszországban, Svájcban és Hollandiában is tanult és tanulja a flamenco táncot. Örök szenvedélye ez. 2015–ben a torinoi nemzetközi flamenco táncversenyen második helyezést ért el a kezdő szólista kategóriában. Ugyanebben az évben kezdte meg tagságát a svájci DanzaEs flamenco táncegyüttesnél. A tánc mellet, a flamenco ruha tervezés számára az önkifejezés másik tere. Nagy szeretettel jön haza hozzánk, hogy megossza velünk eddigi tudását és átadjon abból, ami ő maga. Energikus és lelkes órákra számítsatok!
Interjú Gabival:
http://flamencoportal.hu/flamenco-nelkul-nem-lennek-az-aki-vagyok/

Bajnay Bea 2001 óta tanít saját flamenco csoportokat. 2005 – ben elvégezte a Magyar Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett kortárs / modern tánc csoportvezetői tanfolyamot. Egy évre rá saját együttest alapított tanítványaiból, Aldebaran Kompánia néven. Közben megkezdte évenkénti tanulmányi útjait Spanyolországba, hogy flamenco tudását gyarapítsa. 2016-ban fejezte be tanulmányait a Premier Művészeti Szakiskola Táncművészet Tagozatának, kortárs,-modern tánc I. szakán. Táncosként közreműködik több formációban is, fellépett többek között a Caminando flamenco-val az A38 hajó nagyszínpadán a Marinah & Chicuelo előzenekaraként. A Sobre Fuego flamenco formációval megnyerték 2013-ban az Antré Fesztivál szakmai- és különdíját. Ezen kívül koreográfiákat készít a csoportjai, és egész estés előadásokat (Fabula Rasa, Tükör rezgés) együttese számára. A békéscsabai Jókai Színházban bemutatott Bernarda Alba háza előadással (rendező: Béres László) két fesztivál különdíjat is elnyertek 2015-ben, a Városmajori Színházi szemle (Nyári Fesztivál) és a Vidéki Színházak Fesztivál zsűrijének különdíját. A Bernarda koreográfiája előtt is kísérletezett már azzal hogyan lehet beilleszteni a színház eszköztárába a flamenco táncot. Ezek közül talán a legsikeresebb koreográfia a Figaro házassága című előadásban volt, amelyet a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház mutatott be 2007-ben, Anger Zsolt rendezésében.
https://www.youtube.com/watch?v=D0X1njTm25s
http://flamencoportal.hu/a-flamenco-egy-tukor-interju-bajnay-beaval/

Még több flamenco, Spanyolország cikk!