A flamenco ezer arca – jótékonysági est – nov 5.

flamenco ezer arca

Immár második alkalommal kerül sor arra, hogy a pesti flamenco közösség egy kiválasztott jótékonysági célt támogat az év végéhez közeledve, idén az est teljes bevételével az Igazgyöngy Alapítványt támogatják.

Andalúzia, a flamenco őshazája, egykor spanyolok, mórok, bizánciak, szefárd zsidók, vándorcigányok közös lakóhelye volt. Az évszázadokkal ezelőtt üldözött roma kolóniák otthonaiban ezen kultúrák zenei hagyományainak egybeolvasztásával született meg a flamenco. Innen a dél-spanyol műfaj hihetetlen sokszínűségének, feszességének, frissességének alapja.

Az egykor kultrális fúzió révén létrejött zenei világ a mai napig megőrizte nyitottságát, képes saját arcára formálni és beolvasztani a városi miliő zenei és táncművészeti hagyományait – a jazzt és a kortárs táncot -, ugyanúgy, mint népzenei tradíciót vagy a világzenei trendeket.

Izgalmas, forrongó, friss, állandóan változó, ám mégis mindig ugyanazt a mélységet kínáló világ ez, ezerarcú. A jótékonysági flamenco est fellépői ennek a széles palettának néhány szeletét mutatják meg november 5-én a Fonó színpadán.

A tradicionális flamencótól indulva a pesti flamenco élet neves előadói kalauzolják el a nézőket a hazai roma, az indiai tánc, a magyar néptánc, az elektronikus zene és a flamenco tánc találkozási pontjaira, s onnan vissza, a hagyományok magától értetődő önfeledtségébe.


Az est fellépői:

Időpont: 2016. november 5. – 19:00-22:00

Helyszín: Fonó Budai Zeneház

Budapest 1116, Sztregova u. 3.

Jegyár: 2000 Ft.

Tervezett jótékonysági programok: adományozás a helyszínen – az alapítvány vállalja az adományok elszállítását (tartós élelmiszer, jó minőségű gyerekruha, mikuláscsomag, csokoládé). Az Alalpítvány gondozásában helyi asszonyok használati tárgyakat készítenek. Amennyiben a Fonó hozzájárul, ők ezt ott árulnák.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!

1 Comment

  1. Nagyon köszönjük Nektek! Beszéltünk egyszer telefonon valakivel, és abban maradtunk, hogy emailben felvesszük a kapcsolatot…de úgy tűnik, ez nem sikerült…Szeretném kérni a szervezőket, hogy írjanak erre a címre, hogy pár dolgot megbeszélhessünk: l.ritoknora@gmail.com (Igazgyöngy Alapítvány, a november 5-i előadás kedvezményezettje)

Comments are closed.