Flamenco Cajón és Tánc Workshop – jan 26.

flamenco tánc cajon workshop

Flamenco Cajón és Tánc Workshop CajónStúdió hangszereivel

A négy órás workshopon betekintést nyerhetünk a flamenco cajón alapjaiba a hazai CajonStudio által biztosított cajónok segítségével. Egyben megfigyelhetjük ugyanazt a jelenséget két különböző szemszögből: először a cajónon ülve kísérjük a táncot, majd táncolva simulunk bele a cajón feszes lüktetésébe. Egy 4 órás kaland cajónon innen és cipősarkakon túl, illetve akik csak cajónoznának vagy táncolnának, egy 2 órás kikapcsolódás sok ritmussal a tüzes nyár kezdetén. A workshopot Keck Mária (cajón, ének) és Böröcz Petra (tánc) vezeti.

A kurzus ajánljuk azoknak, akik kipróbálnák a cajónozást, vagy már gyakorolják, és a flamencot próbálnák ki ezen a hangszeren. A táncórákat olyan flamenkáknak ajánljuk, akik már legalább egy éve táncolnak.

Időpont, órarend:

2019. január 26. szombat

10.00-10.30
A csoport cajón óra
B csoport tánc óra

11.30-12.00
a két csoport együtt flamencozik

12.00-13.30
A csoport tánc óra
B csoport cajón óra

13.30-14.00
a két csoport együtt flamencozik

Helyszín:

ChiliSalsa Tánciskola, 1074 Budapest, Huszár utca 4., a Blaha és a Keleti Pályaudvar között fél úton.

Árak:

4 órára, a teljes workshop 8000 forint.
2 órára, csak egy tánc vagy cajón foglalkozásra és a hozzá kapcsolódó közös flamencozásra 5000 forint.

Információ, jelentkezés:

+36305157023/+36302797596
keck.maria@yahoo.es vagy boroczpetra@gmail.com
A jelentkezés előleg befizetésével válik érvényessé, ami a kurzusdíj fele.

Jelentkezési határidő:

2019. január 15., kedd. A kurzus csak megfelelő számú jelentkező esetén indul.

CajonStudio

A résztvevők számára a hangszereket Magyarország piacvezető cajón készítő műhelye biztosítja. A cég tíz éve készít dobokat, szervez kurzusokat. Egyre több zenekar választja hangszereiket a világ minden táján. Cajónjaikat Németországban, Iránban és Marokkóban is forgalmazzák.
https://www.facebook.com/cajonstudiodrum/
https://cajonstudio.com

Keck Mária

Keck Mária modern koreográfusként diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán és zeneterapeutaként végzett az Universidad de Alcalá de Henares mesterképzésén. Több mint tizenöt éve foglalkozik a flamenco kultúrájával, hét éve él Spanyolországban és dolgozik Madrid legnevesebb flamenco színpadjain a műfaj legkiemelkedőbb nemzetközi képviselőivel. Intenzív és hosszú távú workshopokat tart Magyarországon, Szerbiában, Szlovéniában, Észtországban, Angliában, Norvégiában, Japánban és Argentínában. Öt éve saját flamenco iskoláját vezeti Madridban, Flamenco Nuevo néven.

Böröcz Petra

Böröcz Petra 2011 óta a budapesti Brisa del Aire flamenco formáció alapító tagja. Táncosként és koreográfusként közreműködött a call17 társulat Lorca előadásában, vendégművészként szerepelt a barcelonai Pere Martínez előadásában a Babel Sound Fesztiválon. Első önálló táncszínházi darabjával, a Kinőtt szívvel a 2017-es SzólóDuó Fesztiválon és a Vallai Fesztiválon szerepelt. 2016-2018-ban a MOHA Mozdulatművészeti Alapítvány rezidense. 2012 óta tanít flamenco tánctechnikát Budapesten.

Még több flamenco, Spanyolország cikk!