Estrella Morente koncert – dec 9.

estrella morente koncert

 

Estrella Morente koncert először Budapesten!

 

Estrella Morente az egyik legismertebb flamenco énekes, művészetében tökéletesen érvényesül a „duende”,  ami azt jelenti, hogy előadó és hallgató egyaránt átélheti a szenvedélyt. Persze, nem is alakulhatott volna máshogy, hiszen olyan családi környezetben nőtt fel, amelyben – legendás énekes édesapja, Enrique Morente vendégeiként – sűrűn meegfordultak a flamenco kiválóságai.

Estrella hétéves korától énekelt ebben a körben, és tizenhét évesen már nemzetközi flamenco-fesztiválokon szerepelt.

2001-ben két albuma is napvilágot látott (Mi Cante y un Poema és Calle del Aire), melyek közül előbbit Peter Gabriel rangos kiadója 2002-ben újra megjelentette.

Gabriel mellett Pedro Almodóvar is Estrella rajongói közé tartozik, és arra kérte, Volver című filmjéhez írjon egy számot. A darab Estrella 2006-os albumán, a Latin Grammy-díjra jelölt Mujeresen is helyet kapott, tisztelegve a régi, nagy flamenco-énekesnők előtt. A következő években még tovább fokozódott Estrella népszerűsége. Míg a 2012-es Autorretrato című albumán a flamenco-csillag Paco de Lucia, Tomatito és Ketama mellett Pat Metheny és Michael Nyman is közreműködött, a két évvel későbbi Amar en Paz a gitáros Niño Josele társaságában készült.

Így hát aligha kockázatos megjósolni, hogy első magyarországi koncertjén Estrella a tradicionális és a fúziós flamenco híveit egyaránt leveszi majd a lábáról. Azzal a bizonyos duendével a javából.

Estrella Morente koncert tudnivalók:

Időpont: 2016. december 9. – 19:30-22:00

Helyszín: MÜPA

jegyárak: 2900-7900 Ft

jegyvásárlás

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zmlu7B-vxGk

 

 

 

Még több flamenco, Spanyolország cikk!