Andalúz Fiesta – febr 1.

andalúz fiesta

Andalúz Fiesta – vacsorával egybekötött flamenco koncert spanyol vendégművésszel a Kikelet Étterem és Kávézóban Pécsett.

Az andalúz konyha kapcsán a gazpacho és a tapas ugorhat be elsőként, pedig ezeken kívül is rengeteg különleges fogás készül a tartományban a húsimádók, a vegák és a tengeri herkentyűk rajongóinak nagy örömére. De mi nem csak finom ételekkel készülünk, hanem a flamenco világába is elkalauzoljuk Önöket!

FEBRUÁR 1-én, pénteken Oscar Guzmán Sevillából érkezik Budapestre lemezbemutató koncertje alkalmából. A Flamenco Sopianae tagjainak meghívására Pécsre is ellátogat, hogy nálunk adjanak közös koncertet!

A flamenco sokak számára a spanyol néptáncot jelenti, ám ennél jóval többről-, az európai és a keleti kultúrák művészeti értékeinek keveredéséről van szó. Több évszázad lenyomatát hordozza a műfaj, mégsem állapodik meg soha, folytonos megújulás jellemzi. Bár szabályrendszere szigorú, mégis lehetővé teszi, sőt megköveteli az improvizációt, az egyéni kibontakozást. A flamenco által megélhető érzelmek skálája végtelen. Talán ez ösztönzi az együttes tagjait, hogy egyre inkább elmerüljenek benne, megtalálják és megmutassák a saját hangjukat, saját örömüket – bánatukat ezen az úton, mely mára mindannyiuk életének részévé vált.

Fellépők:

Yazhyan Terézia – ének
Oscar Guzmán – gitár (Sevilla, Spanyolország)
Pilári Áron – cajón
Markó Éva, Nagy Eszter – tánc

Jegyek: 6990 Ft-os áron válthatóak
(A jegyek belépést biztosítanak a koncertre és természetesen egy több fogásos autentikusan Andalúz vacsorára is!)

Időpont:

2019. február 1. – 18:00

Helyszín:

Kikelet Étterem és Kávézó

Pécs, Málics Ottó u. 1.

facebook esemény

Még több flamenco, Spanyolország cikk!